Lekker met je laptop op de bank zitten en nog een paar mailtjes wegwerken. Wie doet dat nou niet? Maar die paar mailtjes zijn echt funest voor je rug en je nek. En ook je knieën worden wel erg warm van zo'n laptop op schoot. Het is daarom altijd beter om lekker aan je bureau te gaan zitten werken. Je hebt dan alles bij de hand en je zit, als het goed is, in de juiste houding. Want het maakt dus echt wel uit hoe je zit te werken. Goed rechtop, beide voeten plat op de vloer of op een voetensteun en je monitor op de juiste hoogte. Hiervoor kun je een monitor standaard aanschaffen. Zo'n monitor kun je in hoogte stellen en ook de hoek waaronder je werkt kun je aanpassen. Zo staat je monitor, dankzij zo'n monitor standaard, altijd in de ideale positie.

Een monitor standaard is heel persoonlijk

Wil jij je beeldscherm alleen wat omhoog zetten? Dan kun je met een simpele onderzetter voor onder je monitor al een eind komen. Kies er een met vakken of een lade en je kunt er ook nog spullen in opbergen. Heb jij meer eisen? Wil je je monitor ook nog naar voren en naar achteren kunnen verzetten of van links naar rechts verplaatsen? Dan heb je weer een andere soort standaard nodig. Gelukkig staan al deze mogelijkheden op bovenstaande site. 

Een betere werkhouding zorgt voor meer productiviteit

Als je goed en comfortabel kunt werken, hou je het langer vol dan wanneer je niet prettig zit of staat. Zorg daarom voor verschillende mogelijkheden. Ik heb zelf bijvoorbeeld gekozen voor een elektronisch zit/sta-bureau. Zo kan in het werken aan mijn blogs de ene keer staand en de andere keer zittend doen. Dit zorgt voor variatie en is (dus) ook beter voor mijn lijf. Mijn regel is dat ik ieder uur zitten afwissel met minimaal een half uur staan. Doordat ik een handige monitor standaard heb, kan ik mijn werkhoogte ook prima aanpassen.

Minder verzuim en minder klachten

Zoiets simpels als een standaard voor je monitor kan al veel ellende aan nek, schouders en hoofd voorkomen. Hierdoor kun je niet alleen langer achter elkaar geconcentreerd werken, maar zul je ook minder vaak naar de fysiotherapeut moeten. Je nek en schouders hebben geen extra onderhoud nodig. Natuurlijk blijft het verstandig om, zeker bij zittend werk, voldoende te bewegen. Loop daarom lekker eens een rondje in je pauze, dan spreek je je collega's ook eens buiten het werk om.