Ben je opzoek naar een mooie auto en zit je er aan te denken om een auto te leasen waar je de hele dag lekker in kunt gaan rijden? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant zijn voor jou! Lees nu verder. Bij een shortlease zijn er veel voordelen, maar je moet ook rekening met een aantal dingen houden. In deze blog nemen wij jou daarom ook mee om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van shotlease. Tegenwoordig heb je het voordeel dat je al met een redelijk maandelijks bedrag een mooie auto voor je deur hebt staan. Vroeger waren het vaak alleen maar goedkope auto’s, maar steeds vaker is het leasen van een dikke bak normaal. Een shortlease is zorgeloos, voordelig en flexibel, maar er komen ook wat punten bij kijken die je niet moet vergeten. Ontdek het hieronder.

 

Waar moet je aan denken                                            

  • Bijtelling

Bij een shortlease zitten natuurlijk super veel voordelen. Bedrijven proberen het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Voor een vast maandtarief krijg je een auto met verzekering, belastingen, reparaties, onderhoud en meer inbegrepen. Het enige wat niet inbegrepen zit is de brandstof. Ten eerste is het belangrijk dat de shortlease past bij jouw wensen en behoeften. Een aantal factoren zoals het aantal km wat je mag rijden is bijvoorbeeld heel belangrijk. Het eerste nadeel van een shortlease is dat je naast de maandelijkse kosten ook bijtelling hebt. Wanneer je meer rijd dan 500 km privé rijdt dan moet je helaas bijtelling betalen. Let dus goed op bij de aankoop van een shortlease op de bijtelling dat geldt voor jouw auto.

  • Kilometrage

Wanneer je dus voor een shortlease prive kiest dan krijg je een auto waar je lekker in kunt rijden, het enige nadeel bij de aankoop van deze lease is dat je voor de aanschaf moet aangeven hoeveel kilometer je ongeveer gaat rijden. Soms is dat nog vaak lastig doordat je misschien een onverwachte auto vakantie hebt geboekt en niet goed uitkomt met de kilometers. Voor het leasen bedenk dan eerst hoeveel je nodig hebt. Het nadeel van deze maximale aantal kilometers is dat wanneer je er boven bent, je moet gaan betalen.

Tip van de blog!

Wanneer je er dus hebt gekozen voor een shortlease, neem dan een kijkje bij Blankert Shortlease. Zij hebben een ruime keuze aan verschillende auto's, modellen en verschillende kleuren.