Sommige mensen zweren bij het hebben van een echte kerstboom, omdat ze er vaak levendiger, voller en groener uitzien. Toch maken kunstkerstbomen tegenwoordig een behoorlijke inhaalslag en is het mogelijk om een prachtige kunstkerstboom aan te schaffen die je huis helemaal in de kerstsfeer brengt. Naast dat een kunstkerstboom zorgt voor veel minder troep in huis, het hele seizoen volle takken en natuurlijk voor hergebruik voor de opvolgende jaren, kun je met een kunstkerstboom ook een stuk creatiever zijn. Dit komt omdat je alle specificaties die je graag wilt hebben zelf kunt bepalen bij je kunstkerstboom, wat niet mogelijk is bij een echte boom. Neig je steeds meer naar een kunstkerstboom maar weet je nog niet goed welk model perfect bij jouw kerststijl past? Lees dan vooral even verder.

Praktische eigenschappen van je kunstkerstboom

Als je op zoek gaat naar een echte kerstboom, dan moet je soms uren rondlopen totdat je een model hebt gevonden dat qua formaat perfect is in jouw huis. Bij een kunstkerstboom bepaal je dat lekker zelf! Kijk eerst naar de hoogte die je graag zou willen. Kunstkerstbomen variëren van mini formaten tot grote, plafond reikende formaten. Na het selecteren van de hoogte kun je zelfs het aantal takken zelf bepalen. Hier geldt natuurlijk dat hoe meer takken je kiest, hoe voller en reëler je kerstboom lijkt. Als je eenmaal hebt gekozen voor de hoogte en hoe vol je de boom wilt hebben, kun je kiezen voor de constructie waarop je je kunstkerstboom wilt bevestigen. Het fijne aan een kunstkerstboom is dat bijvoorbeeld kunt gaan voor een hook-on systeem waarmee je de kunstkerstboom vastklemt in een systeem, waardoor je geen gedoe meer hebt met bergen zand in huis en het vastzetten van de stam van de boom. Na het kiezen van deze praktische eigenschappen heb je de basis van je kunstkerstboom alvast staan en weet je zeker dat het formaat perfect past bij je huis.

Creatieve eigenschappen van je kunstkerstboom

Naast de praktische voordelen aan een kunstkerstboom kun je ook een aantal leuke creatieve eigenschappen kiezen voor je kunstkerstboom. Ten eerste kun je de kleur van je kunstkerstboom overwegen. Je kunt hier kiezen uit allerlei verschillende soorten groen, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een witte kunstkerstboom. Op deze manier lijkt het alsof je kerstboom helemaal ondergesneeuwd is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een tussenstap, bijvoorbeeld door te kiezen voor een groene kerstboom met witte tinten waardoor het lijkt alsof de sneeuw op de boom is neergestreken. Wil je helemaal anders zijn dan anderen? Dan kun je ook gaan voor uitgesproken kleuren, zoals roze, blauw of rood. Zo is er geen twijfel over mogelijk of je kerstboom zal opvallen op niet. Naast de kleur kun je ook nog kiezen voor een aantal versieringen die er al vast in zitten. Dit scheelt weer tijd wanneer je de boom wilt gaan versieren. Een fijne, vaste factor is bijvoorbeeld verlichting. Op deze manier zitten de lichtjes altijd al netjes verdeeld over de boom en hoef je alleen nog maar de stekker in het stopcontact te steken. Dat scheelt weer een hoop stress wanneer je anders alle verlichting weer uit de knoop moet halen. Weet je precies welke praktische en creatieve eigenschappen jouw kunstkerstboom moet hebben? Dan kun je nu gericht op zoek en hem snel in huis halen.