Een bestelbus huren. Voor sommige bedrijven kan dit heel interessant zijn. Als je bedrijfsvoering niet afhankelijk is van een busje en je maar incidenteel een bus nodig hebt dan is een bestelbus huren een serieuze optie. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

 

Huren of kopen?

 

Als ondernemer moet je eerst een keuze maken of je gaat huren of kopen. Als je dagelijks een bestelbus gebruikt en dat voor de zeer lange termijn blijft doen, dan is kopen wellicht een betere optie. Maar heb je maar zo af en toe een bestelbus nodig dan is het waarschijnlijk goedkoper er eentje te huren. Het is het dan niet waard voor een flink bedrag eentje te kopen.

 

Bestelbus huren: een goed idee

 

Een bestelbus huren is een goed idee om meerdere redenen. Je kunt per gelegenheid goed bekijken wat voor soort busje je nodig hebt. Je hebt geen langlopende verzekeringen lopen voor een busje dat je nauwelijks gebruikt en je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud en apk. Op de afgesproken tijd haal je de bestelbus op en na de huurperiode lever je hem weer in. Sommige verhuurders zetten het bestelbusje zelfs voor je deur af en halen hem weer op.

 

Let wel goed op het volgende

 

Als je een bestelbus huurt, moet je wel op een aantal zaken letten. Neem het contract van te voren goed door en leg goed vast wie waarvoor verantwoordelijk is. Loop voordat je hem meeneemt om het busje heen en kijk of er eventuele beschadigingen zijn. Laat die ook vastleggen zodat jij niet opdraait voor de kosten. Het huren van een bestelbus kan ook wat eisen stellen aan de chauffeur. Sommige grote busjes moeten bestuurd worden door iemand met een B + C rijbewijs. Bespreek ook dit goed door met de verhuurder.

 

Bestelbus huren: handig

 

Een bestelbus huren is vooral handig. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat je goed aangeeft wat je precies wil, wat het laadvermogen moet zijn en bijvoorbeeld ook hoeveel mensen er nog mee moeten rijden. Meestal kunnen er maximaal maar drie mensen mee in een bestelbus.  Maar heb je dat helder voor ogen, dan is een bestelbus huren makkelijk en snel. Voor je het weet kun je de weg op.