Het is een term die steeds vaker voorbij komt bij Televisie en internet aanbieders. Alles in 1. Vanuit onze sterke behoefte aan gemak leveren de meeste aanbieders een Alles in 1 dienst. Meestal betekent dit Televisie, Internet en telefonie. Toch zie je de samenstelling van de Alles in 1 pakketten langzaam veranderen. Zo is mobiele telefonie vaak een onderdeel van een dergelijk pakket. Inmiddels zijn er veel aanbieders waardoor het lastig is de juiste keuze te maken zeker als er inhoudelijk verschillen in zitten. Daarom de hoogste tijd om er in dit blog wat meer over te vertellen.

Wat houdt een Alles in 1 abonnement in?

Zoals hierboven al vermeld is de meest gangbare samenstelling van een Alles in 1 abonnement; Internet, Televisie en Internet. Er is wel een ontwikkeling gaande. De vaste telefoon is een steeds minder belangrijk wordend onderdeel. De mobiel neemt een steeds belangrijkere plek in. Niet alleen op het gebied van telefonie, maar zeker ook op het gebied van internet. Dit maat dat mobiel internet steeds vaker een onderdeel uitmaakt van het Alles in 1 abonnement. De mobiel is een steeds onlosmakelijker verlengstuk van onszelf. Buiten dat de mogelijkheden met mobiel de afgelopen jaren vele malen ruimer zijn geworden zijn ook de kosten nog eens lager geworden. Het is echt nog niet zo heel lang geleden dat mobiel bellen vele malen duurder was. Deze tijd ligt inmiddels achter ons. Zelfs in het buitenland kunnen we met onze mobiel goedkoop bellen. Sterker nog in de meeste abonnementen zit onbeperkt mobiel bellen.

Hoe selecteer ik het juiste Alles in 1 abonnement?

Het aanbod is groot, maar gelukkig is het heel goed mogelijk om online je goed te oriƫnteren. Vergelijkingssites helpen je met te selecteren waar jouw behoefte ligt op de verschillende aspecten. Heb je snel internet nodig? Bijvoorbeeld omdat je veel films download. Of komt je met de goedkoopste versie prima uit de voeten. Wil je 300 zenders of kun je je prima vermaken met het meest gangbare aanbod. Vergelijkingssites helpen je in ieder geval om een objectief beeld te geven van de verschillende aanbieders en hierin de juiste keuze te maken. De keuze maken voor het meest passende Alles in 1 pakket is hetgeen wat vaak het meeste tijd kost. Via de vergelijkingssites is het vervolgens vaak een fluitje van een cent om de aanvraag te doen. De betreffende aanbieder helpt vaak ook nog om te zorgen dat je huidige abonnement wordt opgezegd. Of de verschillende huidige aanbieders worden opgezegd. Zeker de moeite waard om een keer op een regenachtige zondag tijd in te investeren.