Waar je je werk doet, moet je je kunnen concentreren. Dat betekent dat je niet te snel afgeleid moet zijn, je in de meeste gevallen de plek dus hoofdzakelijk met het werk moet associëren, comfortabel moet zijn, flexibel, geconcentreerd, en vooral gemotiveerd. Comfort speelt hierbij een van de grootste rollen – want als je niet lekker zit op jouw werkplek dan gaat het je ook niet lukken om ook maar iets gedaan te krijgen van achter dat bureau. Het is dus ontzettend belangrijk om te zorgen dat je een fijne bureaustoel hebt. Zodat je lekker kan zitten en lekker kan werken!

Over de bureaustoel

Stoelen zijn een vrij vanzelfsprekend voorwerp. Het concept is altijd hetzelfde: een zitvlak, een rugleuning, optionele armsteunen. Dit heeft je standaard kuipstoeltje, de meest simpele houten eettafelstoel, maar ook je luie stoel, een soort veredelde versie van een gewone stoel die veel groter en zachter is. De bureaustoel is hier eigenlijk wel een vreemde eend in de bijt. De bureaustoel is namelijk speciaal ontworpen voor, de naam zegt het al, achter een bureau. Een plek waar je vaak langere tijd achter elkaar zit om te schrijven, te lezen, te tekenen, achter je computer te zitten of op wat voor manier dan ook te werken. Je kunt de bureaustoel leuning schuin naar achter om lekker te leunen, de bureaustoel verstellen in hoogte, de armleuning van de bureaustoel verstellen; want ieder bureau en ieder mens heeft een andere vorm, verhouding en hoogte, dus een bureaustoel moet op alle manieren verstelbaar zijn!

Belang van de bureaustoel

Om hard en productief te kunnen werken achter je bureau, zijn er ontzettend veel factoren die meespelen. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld je omgeving. In een kamer waar van alles aan de muur hangt zullen veel mensen zich niet goed kunnen concentreren, omdat dit voor veel afleiding zorgt. Ook is het vaak niet handig om te werken aan je eettafel, omdat je deze met gezelligheid associeert en je je dus niet goed zult kunnen focussen. Het beste is een plek in je huis of kamer waar je alleen zit om werk te doen. Je hersens herkennen dan die omgeving en weten dat het nu tijd is voor concentratie! Een andere belangrijke factor – je raadt het waarschijnlijk al – is comfort. Als je niet lekker zit, zal je je ook niet goed op je werk kunnen concentreren. Dan is het hebben van een goed verstelbare en comfortabele bureaustoel dus heel belangrijk!