Een afscheid collega is een gebeurtenis die een groot aantal emoties opwekt. Je wilt de persoon die weggaat succes wensen en je bent blij voor hem of haar dat er een nieuwe periode aanbreekt in hun leven. Tegelijkertijd voel je je verdrietig, omdat iemand waarmee je jarenlang hebt samengewerkt uit jouw werkomgeving verdwijnt. Soms breng je meer tijd door met je collega’s dan met je eigen familie en vrienden. Valt er iemand weg, dan is dat een heuglijke en tegelijkertijd verdrietige situatie. Je wilt op het afscheid collega een cadeau geven dat deze persoon en de  gelegenheid eer aandoet. Kunst is dan om verschillende redenen een uitstekende keuze.

 

  1. Kunst bij een afscheid collega heeft waarde

Je wilt met het cadeau waardering uitspreken voor het werk dat je collega geleverd heeft en de waardevolle bijdrage aan het bedrijf. Een kunstwerk wordt automatisch als iets waardevols gezien, ook al kostte het maar een paar tientjes. Kunst is uniek, iemand heeft zijn of haar talent gebruikt om iets moois te maken en kunst krijgt daarom ook een belangrijke plaats in het interieur of de tuin. Door een kunstwerk cadeau te geven laat je zien dat je iemand waardeert en dat je over het geschenk hebt nagedacht.

 

  1. Kunst is persoonlijk

Je kunt een kunstwerk ook persoonlijk maken door in te spelen op iets wat jullie hebben gedaan, iets wat jullie hebben meegemaakt of iets wat jullie hebben bereikt. Daarnaast wordt er kunst gemaakt in allerlei stijlen en kun je zo op de smaak en de stijl van de persoon die het kunstwerk ontvangt inspelen. Je kunt met kunst een persoonlijk cadeau geven bij het afscheid collega waaruit duidelijk blijkt dat jij tijd en moeite gestoken hebt in het uitzoeken ervan. Doe je dit goed, dan kun je er zeker van zijn dat het kunstwerk het interieur en de tuin van je collega vele jaren lang zal verrijken.

 

  1. Kunst wekt emoties op

Geef je collega een flesje wijn of een pennenset en hij of zij zal je dankbaar zijn. Je geeft dan geen cadeau waarmee je andere emoties uitbeeldt of opwekt. Met kunst kan dat wel. Geef een beeld cadeau bij het afscheid collega waarmee trots, waardering of succes wensen wordt uitgebeeld. Kunstenaars hebben het talent om met een statisch voorwerp emoties bij mensen op te wekken en dat kan ook als je bij het afscheid collega kunst cadeau geeft. Deze emoties komen dan elke keer weer naar voren wanneer je collega naar het kunstwerk kijkt. Dat maakt kunst een ideaal geschenk voor de gelegenheid.

 

Een geschikte kunstenaar vinden

Heb jij de taak gekregen een cadeau te vinden voor een afscheid collega? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een kunstenaar die bij deze persoon past. Vervolgens ga je naar de galerie en daar maak je uiteraard voor jou ook een dagje uit van. Kies een schilderij, een beeld, een schaal, een foto of een bronzen beeld uit wat deze gelegenheid voor jouw collega onvergetelijk zal maken.