We kunnen het ons eigenlijk nog maar moeilijk voorstellen, maar er is wel degelijk een tijd geweest waarin het alles behalve eenvoudig was om een belegging te doen. Niet zelden moest je niet alleen heel wat papieren invullen, daarnaast was het ook nog eens zo dat beleggen met een bescheiden bedrag nagenoeg onmogelijk was. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is beleggen tegenwoordig heel wat toegankelijker in vergelijking met vroeger. Neem nu bijvoorbeeld de zogenaamde CFD brokers. Deze brokers maken het mogelijk om te gaan beleggen tegen een bepaalde hefboom. Dit betekent concreet dat je niet het volledige bedrag van het onderliggende goed moet gaan investeren, maar slechts een fractie daarvan. Hoe dat nu precies werkt en wat de functie van CFD brokers precies is? Dat ontdek je hieronder!

Wat zijn CFD's en wat maakt ze mogelijks interessant?

Laat ons allereerst even gaan kijken naar wat CFD's nu precies zijn. Het gaat hierbij om een beleggingsproduct waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde hefboom. Het bestaan van deze hefboom zorgt ervoor dat je kan investeren in een bepaald goed zonder dat je daarvoor de volledige waarde moet neertellen. Keerzijde van de medaille is wel dat je met een belegging in CFD's nooit eigenaar wordt van het onderliggende goed. Je zal dus met andere woorden louter en alleen speculeren op de koerswijzigingen die kunnen optreden.

 

Het karakter van CDF beleggingsproducten brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. De meeste mensen die een beroep doen op CFD brokers maken deze keuze dan ook omdat ze slechts over een vrij beperkt budget beschikken om mee te gaan beleggen. Dat is meteen ook het belangrijkste voordeel van CFD's. Ook met een kleiner kapitaal is het perfect mogelijk om mooie beleggingen te doen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze beleggingsproducten behoorlijk volatiel zijn. Dit maakt ze in de basis eigenlijk niet of in ieder geval veel minder geschikt voor beginnende beleggers.

Waarom moet je een beroep doen op CFD brokers?

CFD's zijn tegenwoordig ongelofelijk populaire beleggingsproducten die lang niet uitsluitend worden aangeboden door gespecialiseerde CFD brokers. Ook wanneer je ervoor hebt gekozen om je aan te melden bij een algemene broker is het dan ook perfect mogelijk om in deze producten te investeren, althans wanneer hij of zij deze in haar aanbod heeft opgenomen uiteraard. Toch kan het voor beleggers die toch van plan zijn om specifiek en uitsluitend te beleggen in CFD's zeer interessant zijn om gebruik te maken van gespecialiseerde CFD brokers. Dit omwille van de voordelen die we hieronder voor je hebben beschreven: 

 

  1. CFD brokers bieden je doorgaans de laagste kosten voor CFD-beleggingen; 

  2. Je kan veelal rekenen op het best mogelijke aanbod met CFD's; 

  3. Het platform is aangepast aan CFD beleggingsproducten; 

 

Heb jij dus een vrij klein kapitaal beschikbaar om mee te gaan beleggen en vrees je de verhoogde volatiliteit van CFD-producten niet? In dat geval doe je er in de praktijk ongetwijfeld het best aan om je aan te melden bij een gespecialiseerde CFD broker. 

 

Meer weten? Doe een vergelijking op Compareallbrokers.com!