In Nederland hebben we veel verschillende congrescentrums. We hebben hele grote congrescentrums, maar ook kleinere congrescentrums. In allerlei soorten kleuren en maten levert Nederland congrescentrums. Maar hoe staat het eigenlijk met de congreswereld? Wat zijn nou de voordelen van een congrescentrum?

Nederland en congressen

Nederland is weer terug in de top tien van de rangorde van landen met internationale associatie en gouvernementele congressen. En dat met 361 congressen in een jaar. Dat is er bijna elke dag één in 2016, met uitzondering van twee dagen kerst, nieuwjaarsdag en Pasen.

Congressen voor de zakelijke markt zijn erg van belang, vooral voor internationale congressen. Namelijk ruim een kwart van alle buitenlandse bezoekers die naar Nederland komen, zijn hier met een zakelijke reden. Dit zijn ongeveer 4 miljoen internationale zakenreizigers die ruim 4 miljard euro hebben besteed in Nederland. Een internationale congresganger geeft gemiddeld 1.200 euro uit per persoon voor een zakelijk bezoek. Wanneer we kijken naar een vakantieganger, besteedt diegene slechts de helft van de congresganger, namelijk 600 euro.

Wanneer we kijken naar steden met congrescentrum en vele congressen eindigt Amsterdam op een 12e plaats wereldwijd en op een 7e Europese plaats. Hierbij staat Amsterdam boven wereldsteden zoals New York, Chicago, Hong Kong en Sydney.

Nederland doet het vergeleken met de rest van de landen zeer goed. Zeker voor een klein land als Nederland hosten we veel congressen en ontvangen we vele internationale zakenreizigers. En dan ook Amsterdam, dat een kleine stad is vergeleken met andere wereldsteden, schopt het erg ver in de wereld en Europese ranglijst.

Voordelen van een congrescentrum

Congressen kunnen overal in Nederland plaatsvinden. Er zijn allerlei verschillende locaties van groot tot klein. Voor een congrescentrum kan u online direct en eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Op deze manier hoeft u niet veel telefoontjes te plegen, maar kunt u met enkele klikken uw congres samenstellen. Elke congrescentrum zal voorzien zijn van alle gemakken. Zo is er gratis koffie en wifi aanwezig. Organiseert u een congres dat een hele dag duurt of zelfs meerdere dagen? Dan kan er ook uitstekende catering op maat geleverd worden.

Doordat al deze mogelijkheden voor u geregeld worden bij de congrescentrum, kan u volledig de focus hebben op de inhoud van het congres zelf. U zult dan minder zorgen hebben over het congres en de congrescentrum. Hierdoor kan u zelf ook genieten van het congres en eventueel ook netwerken met andere congresgangers.