Tegenwoordig kijk je je ogen uit in de Mediamarkt en andere elektronica winkels. Ik loop hier altijd naar binnen met het doel om na een kwartiertje weer buiten te staan met wat ik nodig heb. In werkelijkheid struin ik echter nog drie uur lang rond en verdwaal ik tussen de vele technologische snufjes. Ook voor uw onderneming zijn er talloze technologische handigheden te vinden in deze winkels. In deze blog zet ik er voor u een paar op een rijtje.

Opslag van al uw data

Maakt u in uw onderneming gebruik van veel grote bestanden en documenten? Dan is de kans groot dat deze bestanden veel opslag in gebruik nemen. Om dit allemaal op te slaan, heeft u een groot opslagvermogen nodig. Bovendien wilt u al deze documenten natuurlijk niet kwijt. Daarom wilt u zekerheid dat alles op een betrouwbare harde schijf komt te staan. Een goede uitkomst hiervoor is een NAS, een network-attached storage. Dit is een thuisserver waarop u een of meerdere harde schijven kunt koppelen. Je harde schijven zijn dan gekoppeld aan uw kantoornetwerk, wat een stuk handiger is dan een externe harde schijf. Het voordeel hiervan is dat je je data altijd kunt bereiken en dat het op volle snelheid kan werken. Veel NAS apparaten hebben tegenwoordig zelfs een app. Vanuit deze app kun je via je smartphone makkelijk je bestanden bereiken. Een NAS is dus super veelzijdig en erg praktisch. Er zijn vaak veel verschillende types van deze apparaten beschikbaar. Laat je dus vooral eens adviseren in een elektronicawinkel om een apparaat te vinden dat geschikt is voor jouw onderneming. 

Handige websites en apps

Er zijn tegenwoordig ook veel technologische snufjes beschikbaar waarvoor je niet eens naar een elektronica winkel hoeft. Dan heb ik het over websites en apps. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een website of app waarop je met je collega’s in kan communiceren. Er zijn er hier veel van en deze zijn enorm handig. Door zo’n website of app te gebruiken, kun je makkelijk privé-communicatie en werk-communicatie van elkaar scheiden. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar maakt alles ook een stuk overzichtelijker. Veel van dit soort apps hebben ook handige tools ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om groepsgesprekken te starten voor aparte teams of een tool die afspraakherinneringen kan sturen. Neem eens een kijkje in de Apple store om te zien wat er allemaal beschikbaar is. De hoeveelheid mogelijkheden is enorm!