We kennen het allemaal wel, je hebt een te volle kledingkast en je hebt geen ruimte meer voor nieuwe items. Toch is de kleding die je eigenlijk vrij weinig draagt nog in goede kwaliteit en dat is dan ook de reden dat je het vaak niet weg wilt gooien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kleding te doneren aan het goede doel. Zo weet je dat je kleding naar een goed doel gaat en naar mensen die het hard nodig hebben. Als er bijvoorbeeld items tussen zitten waar je veel waarde aan hecht of die jou veel geld gekost hebben, kan je je kleding verkopen. Dit kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Wij delen een aantal manieren en de voordelen van het verkopen van je oude kleding items!

De Ij-hallen

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Ij-hallen. Dit is de grootste vlooienmarkt van Europa. Hier worden allerlei verschillende producten verkocht, denk aan kleding en woninginrichting in verschillende prijscategorieën. Je kunt hier dus zelf naartoe gaan om te shoppen, maar je kan ook een kraam afhuren en je eigen spullen verkopen. Naar deze vlooienmarkt komen verschillende soorten doelgroepen wat zeker voordelig is voor het verkopen van jouw kleding. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar kan ook nog eens een ontzettend gezellige dag worden. Het is ontzettend sfeervol. Neem een vriendin mee, wissel soms van shift en zo geef je elkaar de kans ook om nog even een rondje te lopen!

Apps

Wat nu ontzettend populair is, is het verkopen van je kleding via apps. Denk aan United Wardrobe en Vinted. Hier wordt tegenwoordig ook veel reclame voor gemaakt. Dit omdat het ook goede apps zijn die ervoor zorgen dat jij van je kleding af kunt komen. Het enige nadeel voor sommige mensen is dat je zelfverantwoordelijk bent voor het pakket verzenden. In sommige apps zijn de verzendkosten voor jezelf, terwijl in de andere app de verzendkosten weer in je verkoopprijs inbegrepen zitten. Dit is iets wat je van tevoren zelf goed moet uitzoeken, want een pakket verzenden hoeft niet altijd goedkoop te zijn.

Goede doel

Als je na deze mogelijkheden toch spullen overhoudt, willen we toch nog even benoemen dat het goede doel ook altijd een mooie mogelijkheid is om de rest van je spullen naar te doneren. Zeker als je al hebt geprobeerd bepaalde items te verkopen maar dat is niet gelukt, is doneren altijd goed.