Voor elke ondernemer is het van groot belang om tijdig te investeren in de eigen onderneming. Goede, weloverwogen investeringen zorgen ervoor dat de onderneming waardevast blijft, bovendien zorgen investeringen voor het op peil houden van de productiecapaciteit. Ook voor landbouwbedrijven zijn investeringen noodzakelijk. Vaak is het al duidelijk welke landbouwmachines gewenst zijn, maar is het de vraag op welke manier er geïnvesteerd moet worden. Zo kan het wenselijk zijn om een landbouwmachine te kopen, maar ook het huren kan een mogelijkheid zijn.

Huren kan voordelig zijn

 

Van Trier Europe verkoopt niet alleen landbouwmachines, maar verhuurt deze ook. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo kan er op piekmomenten behoefte ontstaan aan extra apparatuur. Door in zo’n situatie te kiezen voor het huren van de gewenste machine, blijft het financiële risico beperkt. Voor u als ondernemer betekent het huren van landbouwapparatuur dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft. Op die manier krijgt u gedurende een bepaalde periode een goed onderhouden landbouwmachine. De financiële positie van uw onderneming wordt daardoor niet teveel belast, bovendien kunt u zich concentreren op uw werkzaamheden.

Wanneer is kopen een optie

 

Als er binnen uw onderneming sprake is van een aanhoudende behoefte aan versterking van uw machinepark, dan kan kopen een goede oplossing zijn. U heeft dan geen terugkerende kostenpost en de continuïteit van de onderneming is voor een langere periode gewaarborgd. Een bijkomend voordeel is een sterke positie ten opzichte van uw concurrenten. U kunt slagvaardig optreden, bovendien beschikt u door de aanschaf van landbouwmachines over meer productiecapaciteit. Van Trier Europe kan u vakkundig adviseren over de mogelijkheden. Bij een dergelijke aankoop komt immers veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en de afschrijvingen op de apparatuur.

Kopen of huren

 

Het kopen of huren van landbouwmachines kan een hele uitdaging zijn. Het gaat vaak om meer dan enkel de aanschaf of huur van bedrijfsmiddelen. Zowel bij het huren als bij de aankoop van landbouwmachines gaat het juist om een investering in uw onderneming. In een goed gesprek kunt u alles te weten komen over de voor- en nadelen. Vanzelfsprekend kunt u op aanvraag een geheel vrijblijvende offerte ontvangen zodat u exact weet waar u aan toe bent.