Tegenwoordig kan het best lastig zijn om een goede baan te vinden. De hoeveelheid aanvraag is eigenlijk meer dan de hoeveelheid banen die er echt zijn. Zeker als je rond de 50 jaar bent kan het zijn dat ze niet echt meer op je zitten te wachten soms. Toch zijn er in de geneeskunde best wel aardig wat banen te vinden. Er worden steeds gekkere uitvindingen gedaan waar dan ook weer personeel voor nodig is. Zoals je zelf misschien ook wel weet zijn er vaak lange wachtrijen bij dokters en ziekenhuizen. Dit kan opgelost worden door meer personeel in dienst te nemen. Uiteraard moet je dan wel goed zijn opgeleid, en op je 50e kan het lastig zijn om nog een hele opleiding te gaan doen.

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde of ook wel Fytotherapie genoemd. Is geneeskunde wat gebaseerd is op kruiden en planten. Ongeveer 4800 jaar geleden is kruidengeneeskunde ontdekt. Toen werden de eerste medicijnen gemaakt van tijm, wilgen en dadelplanten. Toen was het natuurlijk erg bijzonder dat ze een medicijn hadden gevonden dat tegen bepaalde ziektes zou moet werken. Door de jaren heen zijn ze dit blijven doen en kruidengeneeskunde is nog steeds een heel ding in Nederland. De bekendste vorm van een natuurlijk geneesmiddel is een afkooksel. Bladeren, bloemen, vruchten, bast of hele planten worden gekookt en daarna inwendig of uitwendig toegepast. I.p.v. de planten te koken kan je ze ook laten indrogen en daarna vermalen. Droge stof is weer te verwerken tot tabletten, pillen of poeders. Veel mensen raden de kruidengeneeskunde aan omdat er in deze stoffen alleen natuurlijke en gezonde deeltjes zitten.

Antroposofie

Het is een ingewikkeld woord met een best simpele betekenis eigenlijk. Antroposofie is ook een variant van geneeskunde. Het lijkt heel erg op de reguliere geneeskunde. Artsen, apothekers en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg hebben de vereiste academische of hbo-opleiding gevolgd. Het verschil met de reguliere zorg is dat antroposofische geneeskunde niet alleen kijkt naar de chemie van het lichaam, maar ook naar ‘het leven, de ziel en de geest’. Het is dus allemaal wat spiritueler. Het begrip antroposofie is samengesteld uit twee Griekse woorden, ‘anthropos’ en ‘sophia’ dit betekent mens en wijsheid. De antroposofie is begin twintigste eeuw ontdekt in Oostenrijk. De antroposofische geneesmiddelen zijn natuurlijk, ze zijn van minerale, plantaardige of dierlijke afkomst. Reguliere geneesmiddelen hebben als doel om alle slechte stoffen uit het lichaam te verwijderen zoals bacteriën etc. De antroposofische geneesmiddelen zijn bedoeld om het zelf herstellende vermogen van de mens te versterken. Dit is dus het verschil tussen de twee soorten geneesmiddelen.