Stel er moet iets in of om het huis gedaan worden. Een klusje, misschien wat repareren, een band oppompen. Noem het allemaal maar op, er is zat om te bedenken. Pak jij dan zelf de compressor erbij of bel jij iemand om je te helpen? Of dat nou een vriend of een professional is, hulp is hulp toch? Hoe handig (of misschien juist wel onhandig) ben jij als het op klusjes aankomt, en hoe maak jij de beslissing of je het dit keer wel zelf gaat doen of niet?
Compressor

Je kunt alles leren

Oké, misschien ben je er nu nog wel heel slecht in allemaal. Maar dat wil nog niet zeggen dat dat zo moet blijven. Je kunt alles leren als je er maar genoeg tijd en aandacht in steekt. En als je het ook nog eens leuk vindt is dat alleen maar een pluspunt. Dingen zijn veel makkelijker te leren als je er ook echt in bent geïnteresseerd. Of het nu bewust of onbewust is, je let toch beter op als je het ook echt fijn vindt om te doen.

Hoe handig ben jij zelf al?

En misschien heb jij dat allemaal wel helemaal niet nodig. Misschien ben jij al hartstikke handig en hoef je verder niets op te zoeken, te leren, of rond te vragen. Je weet precies wat je doet en je steekt regelmatig zelf je handen uit de mouwen om problemen in en om het huis op te lossen. Je hebt al je gereedschap netjes georganiseerd en je kunt ook alles precies bij naam noemen. Dan hoef je natuurlijk niet twee keer te denken voordat je ergens aan begint, dan kun je het gewoon doen, wetend dat het echt wel goed zal komen.

Wat voor soort actie onderneem jij?

Natuurlijk betekent dat niet dat als je hier niet goed in bent dat het dan gelijk een heel schandaal is. Iedereen heeft zo z’n eigen ding, en niet iedereen kan goed zijn in hetzelfde. Dat zou trouwens ook heel saai zijn, en nog eens slecht voor de verkoop ook. Als hier jouw passie niet ligt, dan ligt het heus wel ergens anders. Maar het zal nu eenmaal niet je kant op komen waaien, als je echt wilt weten waar jij goed in bent en waar jij je aandacht in zou moeten steken dan moet je gewoon het een en ander proberen. Wie weet kom jij wel achter een hele nieuwe kant van jezelf.