De winkels zijn al gevuld met kerstartikelen en bij mij in de stad staan al reusachtige kerstbomen. En dat terwijl Sinterklaas nog niet eens geweest is! Hoe ga jij kerst vieren met jouw bedrijf? Ik vind het elk jaar belangrijk dat wij met ons bedrijf teruggeven aan de samenleving. Dit doen wij elk jaar op een andere leuke manier. In deze blog geef ik een paar voorbeelden van hoe jij terug kan geven met kerst. 

Vrijwilligerswerk met het hele kantoor

Kerst draait niet alleen om teruggeven aan de maatschappij, maar ook om het samenzijn. En een perfecte manier om deze twee aspecten te combineren, is door met het hele bedrijf vrijwilligerswerk te doen. Je kunt je met zijn allen opgeven via een vrijwilligersorganisatie om te helpen bij een evenement. Zo is er bijvoorbeeld NLCares die in verschillende steden activiteiten en evenementen organiseert. Ook kun je het uiteraard zelf organiseren. Stel bijvoorbeeld bij het lokale bejaardentehuis voor om de boel te versieren met kerstdecoratie. Of ga naar de dichtstbijzijnde daklozenopvang en help ze om een kerstdiner te organiseren. Iedereen zal enorm dankbaar met jullie zijn en bovendien is het ook nog eens een geweldige manier om je collega’s beter te leren kennen en lol te hebben met elkaar. 

Organiseer een veiling

Vorig jaar kwam een van mijn werknemers met het idee om een veiling te organiseren. De opbrengst van deze veiling zou dan naar een goed doel gaan. Ik had hier nog nooit over nagedacht, maar vond het een briljant idee. Het kost wel wat werk om zoiets te organiseren, maar het is het meer dan waard. Voor een veiling moet je natuurlijk eerst spullen verzamelen om te veilen. Zo boden wij onder andere onze eigen producten aan in de veiling, maar gingen ook in onze omgeving op zoek naar lokale sponsoren. We krijgen vanuit allerlei onverwachte hoeken hulp aangeboden. Zo kregen wij van de lokale fietsenwinkel een meisjes fiets om aan te bieden in de veiling. Ook kregen wij van de elektronica winkel een Iphone 8 en een aantal leuke telefoonhoesjes. Wij nodigden de hele omgeving uit voor de veiling en het bleek een groot succes. Wij zamelden een mooi bedrag in dat uiteindelijk gedoneerd werd aan de lokale daklozenopvang om hiervan een kerstdiner te organiseren voor de daklozen. De dag van de veiling was heel geslaagd, maar ook de voorbereiding die erbij kwam kijken bracht de werknemers van mijn bedrijf bij elkaar.