Een sleutel die afbreekt in het slot, is een probleem die veel voorkomt. Het is dan ook een vervelend probleem, want vaak krijg je de sleutel niet meer uit het slot en kan je het slot niet meer gebruiken. Uiteraard zijn hier oplossingen voor zodat je je huis gewoon weer op slot kan doen en je het huis weer veilig achter kan laten. Je leest er hieronder meer over!

Hoe kan het gebeuren dat je sleutel afbreekt in het slot?

Dat een sleutel afbreekt in het slot is een veelvoorkomend probleem. Een reden dat de sleutel afbreekt in het slot kan zijn dat de sleutel versleten is. Dit zorgt er op den duur voor dat de sleutel afbreekt in het slot. Wanneer je sleutel namelijk versleten is, wordt het steeds lastiger om de sleutel in het slot te krijgen en om te draaien. Doordat je steeds meer kracht gaat zetten, gebeurt het wel eens dat de sleutel afbreekt in het slot.

 Een andere reden kan zijn dat er een kopie is gemaakt van de sleutel en deze niet heel stevig is. Een kopie van sleutel wordt vaak gemaakt wanneer sleutels al een keer kwijt zijn geraakt en je daardoor een reservesleutel nodig hebt. Op deze manier weet je zeker dat wanneer je weer je sleutels kwijt bent, je altijd een reservesleutel thuis hebt liggen.

Wat kan je het beste doen wanneer je sleutel is afgebroken?

Wanneer je sleutel is afgebroken zijn er genoeg manieren die je kan gebruiken om de halve sleutel uit het slot te krijgen. Helaas zijn deze manier niet altijd even verstandig, omdat je dan vaak juist meer schade aanricht aan het slot dan je wilt. Het is dus belangrijk dat je geen eigen methodes gaat gebruiken om de sleutel uit het slot te krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld met dunne voorwerpen in het slot gaat zitten, kan he best zijn dat je het slot alleen maar meer beschadigd.

Wanneer het je niet op een veilige manier lukt om de sleutel uit het slot te krijgen, kan je er het beste voor kiezen om een slotenmaker langs te laten komen. Zij kunnen het probleem makkelijk voor je oplossen.