De kerstdagen komen er al sneller aan dan je denkt, kijk jij hier ook al naar uit? Ik in ieder geval wel, want dan heb ik eindelijk eventjes vakantie. Het vervelende van vakanties is alleen dat ze veel te snel voorbij vliegen. Vaak heb je het in de vakantie toch nog zo druk, dat je er niet optimaal van kan genieten en voorbij is voor je het door hebt. In deze blog geef ik daarom tips om optimaal te genieten van je vakantie. 

Maak je klusjes vóór de kerst al af

Vaak heb je een hele lijst met klusjes die je uitstelt “tot je meer tijd hebt”. En als je dan eindelijk vakantie hebt, ben je de hele vakantie bezig met die hele lijst klusjes afwerken. Dit wil je eigenlijk voorkomen natuurlijk, want je wil in de vakantie helemaal niks meer ‘moeten’ doen. Mijn tip is dus om te zorgen dat je deze hele lijst klusjes al voor de vakantie af hebt. Zo wil ik voor de vakantie nog mijn kantoortje opruimen, mijn telefoon wegbrengen voor een telefoonscherm reparatie en naar de kapper gaan. En je zal nu vast denken: ‘Daar heb ik toch geen tijd voor?’. Het klopt inderdaad dat je het komende weken even extra druk wil krijgen als je je lijstje voor de vakantie af wil krijgen. Maar geloof mij als ik zeg dat deze extra drukte het helemaal waard is als jij straks in de vakantie niks meer hoeft te doen!

Schakel je werkmail uit

Als je dan die hele lijst klusjes heb afgewerkt, is het natuurlijk belangrijk dat hij niet weer aangevuld wordt met nieuwe klusjes. En eerlijk is eerlijk, de meeste klusjes komen voort uit je werk. En het is heel verleidelijk om toch nog af en toe je werkmail even te checken. Maar doe dit absoluut niet! Schakel de eerste dag van je vakantie meteen je werkmail helemaal uit. Je kunt een automatisch antwoord instellen dat je tot een bepaalde datum niet bereikbaar bent. Het zal de eerste dagen even onwennig zijn, maar je zult al snel voelen hoe heerlijk het is om eens helemaal niks te horen van je werk!

Plan veel leuke activiteiten

Nu je in de vakantie niks meer ‘moet’ doen, kun je allemaal activiteiten plannen die je graag wíl doen. Hoewel je natuurlijk ook veel wilt luieren en relaxen, is het ook belangrijk om veel activiteiten te plannen met vrienden en familie. Dit is immers waar kerst om draait. Bovendien heb je hier in het drukke werkleven vaak maar weinig tijd voor, dus nu moet je het ervan nemen. Plan lekker veel kerstdiners, bezoek kerstmarkten en ga met je vriendinnen shoppen voor al jullie kerstinkopen. Met zoveel mensen om je heen kun je optimaal genieten van de gezellige kerstperiode.