Een corporate event kan om allerlei redenen georganiseerd worden. Bijvoorbeeld een jubileum feest omdat jouw bedrijf vijftig jaar bestaat. Of als marketing event, waarbij je alle grote klanten uitnodigt voor de launch van het nieuwe product. Wat de reden ook is, er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van het event. Hier zijn dan ook een paar dingen waar je niet zo een twee drie aan denkt, maar wel van enorm belang zijn.

Verkeersregelaars

Zeker als je een groot evenement organiseert, is het parkeren altijd een ding. Het eerste wat de gasten namelijk opvalt, is hoe goed het parkeren georganiseerd is. Het is daarom ook altijd handig om verkeersregelaars in te huren die de gasten de goede kant opsturen. Hiervoor kun je een uitzendbureau inschakelen, die zorgen dat geclassificeerde mensen jouw evenement in de juiste richting sturen. Want nee, niet iedereen kan gewoon eventjes als verkeersregelaar optreden. Je moet hier wel een vierdaagse cursus verkeersregelaar voor gevolgd hebben. Dit klinkt misschien niet veel, maar hierin worden wel belangrijke punten aangeleerd voor het zijn van een verkeersregelaar. Huur dus gewoon geclassificeerde verkeersregelaars in via een bureau.

Ontvangst

De volgende indruk die de gasten krijgen, is het ontvangst. Denk eraan hoe je dit wil regelen. Staan er bijvoorbeeld gastvrouwen en heren klaar bij de ingang die de gasten naar de zaal leiden, of moeten ze eerst naar een garderobe geleid worden? Krijgen de gasten meteen een drankje aangeboden bij binnenkomst? Misschien wil je ze wel meteen een cadeautasje aanbieden, of een bepaalde versiering die bij het thema van het evenement past. Al deze dingen moet goed over nagedacht worden, want net zoals bij alles, is het de eerste indruk die het langst blijft hangen.

Afsluiting

Ditzelfde geldt voor de afsluiting van het evenement. Ook hier komen weer allerlei vragen naar boven. Moeten de gasten meteen weg na afloop van het evenement, of mogen ze nog even blijven hangen? Krijgen ze nog een bedankje mee, of stuur je ze met lege handen, zonder aandenken mee naar huis? Natuurlijk hangen dit soort dingen af van de aard van het evenement, maar het zijn wel vragen die je jezelf moet stellen bij de organisatie van het evenement.

Het programma

Tussen de ontvangst en de afsluiting zit natuurlijk het echte programma. Hoewel ook dit afhangt van het doel van het evenement, zijn er een aantal vragen die altijd naar voren komen. Dit heeft met name betrekking tot de vraag: is er wel of geen gratis eten en drinken beschikbaar. Zijn er sprekers bij het evenement, is er vermaak met live muziek, misschien een dj…