Er zijn talloze vormen van pijn in je benen en we hebben allemaal weleens last gehad van een van de varianten van deze pijn. Hoewel de pijn op dezelfde plek kan zitten hoeft de oorzaak lang niet altijd hetzelfde te zijn. Als de oorzaak niet hetzelfde is, is de manier om het aan te pakken ook niet hetzelfde. Wij weten dat je een hoop kunt doen om pijn in de benen door verschillende oorzaken tegen te gaan. In deze blog benoemen we een aantal oorzaken van pijn aan de benen en wat je er zelf tegen zou kunnen doen. Wie weet kom jij door onze tips van de pijn af.

Te snel lopen

Op het moment dat je te snel loopt krijg je pijn aan je kuiten en de spieren die in je onderbeen zitten. Snel lopen kan ze over vermoeid maken en als je eenmaal pijn hebt wordt je juist vertraagd. Op het moment dat je de pijn voelt tijdens het lopen is het belangrijk om even rust te nemen. Tijdens het lopen moet je af en toe een kleine pauze nemen zodat je lekker verder kunt lopen zonder dat je onderbenen branden. Probeer je benen goed te buigen ook als je snel wilt lopen dus.

Een vorm van menstruatiepijn

Ook de maandelijkse periode van een vrouw kan behoorlijk wat pijn in de benen veroorzaken. De pijn kan vanaf de baarmoeder en de rug doortrekken naar de bovenbenen en erg heftig zijn. Om dit te voorkomen zou je eigenlijk gewoon de reguliere pijnstillers en methodes voor tijdens de periode gebruikt. Naast dat veel vrouwen last hebben van rugpijn en buikkrampen komt ook de pijn in de benen. Volgende keer van tevoren maar een pijnstilletje nemen dan? Zo voorkom je dat je de pijn voelt zoals die er nog is.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kunnen de kuiten opzwollen voel je een trekkend gevoel in de onderbenen. Met steunkousen aan voel je je een stuk beter in dat geval omdat het een gevoel van ontspanning biedt. Je kunt zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen ook meteen spataderen voorkomen. De steunkousen zijn voor iedereen dieĀ  weleens kramp in de benen ervaart en hier snel van af wilt komen. Of je er nu last van hebt door teveel lopen, menstruatiepijn of zwangerschap de steunkousen zijn erg fijn in gebruik en doen hun werk. Je kunt de kousen gewoon online bestellen. Geen doktersrecept of iets dergelijks nodig dus!