Met je huis en tuin druk je je persoonlijkheid uit. Je smaak, je favoriete kleur, de stijlen die je mooi vindt; of je houdt van rust of drukte, moderne en strakke vormen of juist wild en natuurlijk. En het is natuurlijk het allerfijnst als jij geniet van je omgeving, en je thuis voelt in de ruimte waar jij je tijd doorbrengt om tot rust te komen of juist met stressvolle dingen bezig bent. Op je terras waar je lekker je dag begint met een kopje koffie, ’s middags juist even je mail doorkijkt en alles regelt, en dan ’s avonds weer tot rust komt met het gezin is het belangrijk dat je je goed voelt! Met mooie terrastegels leg je de basis voor een tuin waar jij echt van kan genieten.

Het belang van terrastegels

Voor het leggen van een mooi terras speelt de basis natuurlijk een grote en belangrijke rol. Het is wel altijd een moeilijke opgave, omdat je bij de terrastegels begint en dus misschien nog niet al je verdere decoratie hebt uitgekozen, én omdat je voordat je de terrastegels aanschaft nog niet kan zien hoe het in jouw tuin zal gaan staan. Het handigste is daarom om stap voor stap te kijken naar wat voor jou het best is en welke terrastegels het beste bij jouw smaak en wensen passen. Misschien vind je veel verschillende stijlen mooi en lukt het niet om er een te kiezen om echt voor te gaan; of misschien weet je precies wat je wil maar ben je bang dat je niet zoiets kunt vinden, of weet je niet welke terrastegels goed bij die stijl zullen staan. Maar zodra je de juiste vind, komt jouw tuin helemaal samen!

Terrastegels kiezen

Bij het begin beginnen is altijd handig om stress te voorkomen en keuzes makkelijk te maken. En het begint eigenlijk vrijwel altijd met de terrastegels; omdat dit de basis is en het grootste element van de tuin vormt. Wil je een mooi strak en moderner terras of juist iets landelijk ogends? Wil je de nadruk leggen op decoratie of op meer natuurlijke elementen zoals planten en bloemen? Dit is alvast een groot verschil tussen rechte vormen en natuurlijkere stenen; of bijvoorbeeld alles strak op een rijtje en terrastegels in verschillende vormen en kleuren, wat een wat meer natuurlijk effect geeft. Dan is er nog keuze uit specifieke patronen, en verschillende kleuren van verschillende soorten terrastegels.