Wanneer je door omstandigheden gaat stoppen met je bedrijf, heb je altijd te maken met een inboedel die over blijft. Nu kun je er voor kiezen om deze spullen als herinnering allemaal mee naar huis te slepen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze aan te bieden op een veiling. Je hebt er dan zelf geen omkijken meer naar en je krijgt nog iets van je geld terug. Een veiling is een hele praktische oplossing. Je hebt namelijk niets te maken met de kopers van jouw spullen. Je hoeft niet zelf te onderhandelen en je hoeft niet af te wachten of mensen komen opdagen om jouw spullen te halen.

Een veiling inzetten bij een bedrijfssluiting

Wanneer je er zelf voor kiest te stoppen met je bedrijf, is er niemand die je zegt wat je moet doen met de inventaris. Je hebt geen schuldeisers meer, die zaken heb je allemaal keurig afgehandeld. Het is daarom fijn als je toch nog wat opbrengst haalt uit je inventaris. Op een veiling brengen goede bureaustoelen nog heel wat op. Ook kun je (elektrisch) gereedschap aanbieden op een veiling. Een veiling maakt het allemaal een stukje gemakkelijker om dat deel van je leven af te sluiten en door te gaan met het volgende.
Veiling

Een veiling inzetten bij een faillissement

Een faillissement is en blijft een verdrietig iets. Je ziet het bedrijf waar je je zo voor ingezet hebt ten onder gaan. En dan nog de schuldeisers. Zij kunnen van je eisen dat je de inventaris van je bedrijf op de veiling aanbiedt om de schulden (deels) af te kunnen betalen. In deze gevallen worden de veilingen vaak uitgevoerd in opdracht van de rechter of de curator. Je hebt dan zelf geen inbreng over het eventueel houden van spullen, alles wordt dan naar de veiling gebracht. Met de opbrengst worden dan de schuldeisers betaald.

Een veiling kan ook leuk zijn

Wanneer je als startend ondernemer op zoek bent naar bijvoorbeeld kantoormeubilair, een winkelinrichting of andere zaken, dan is het verstandig om goed rond te kijken op online veilingen. Deze veilingen kosten je maar weinig tijd, je hoeft niet lijfelijk aanwezig te zijn in een veilingzaal. Dat scheelt heel veel tijd, tijd die je kunt steken in het opbouwen van je onderneming. Voor je het weet heb je via een van de online veilingen je complete inboedel aangeschaft en kun je ├ęcht aan het werk.