Heb jij een eigen onderneming of ben je voor je baas veel op pad? Dan is de kans groot dat jij dagelijks in aanraking komt met branding. Je hebt vast en zeker een eigen visitekaartje, of misschien neem je wel aantekeningen met een pen met daarop jouw bedrijfslogo. Het bedrukken van kantoorartikelen met een logo of slogan is heel herkenbare en goede vorm van marketing. Vraag jij je af waarom jij hier ook in zou moeten investeren? In dit artikel delen we de drie belangrijkste voordelen met je.

1. Val op met originele giveaways

Jouw bedrijf is vast niet de enige in zijn soort, dus moet je opvallen om gezien te worden. Er is geen betere manier dan het weggeven van kantoorartikelen die bedrukt zijn met het bedrijfslogo. Kies voor een praktische en originele giveaway die toepasselijk is voor jouw zakenrelaties zodat zij het product ook echt gaan gebruiken. Wat dacht je van gepersonaliseerde powerbanks voor een telecombedrijf, een rolmaat voor aannemers of de door iedereen gewaardeerde thermosfles? Als jij met jouw onderneming een seminar geeft of op een beurs staat kun je ook notitieboekjes bedrukken met het bedrijfslogo. Zo weet je zeker dat jouw logo op de hele beurs zal opduiken!

2. Kies voor een professionele uitstraling

Het bedrukken van kantoorartikelen met een bedrijfslogo heeft nog een ander groot voordeel, namelijk het uitdragen van de bedrijfsidentiteit. Kies voor een product in een kleur die past bij jullie bedrijfsstijl zodat meteen duidelijk is van wie het geschenk afkomstig is. Dit soort bedrukte kantoorartikelen hebben bovendien een professionele uitstraling. Ook binnen de eigen kantoormuren leidt het gebruik van bedrukte artikelen tot een sterker gevoel van saamhorigheid. Een goed voorbeeld zijn de bedrukte artikelen van Starbucks. Zeg nou zelf: wie wil er niet rondlopen met zo’n bedrukte beker? Jouw werknemers en zakenrelaties zullen trots zijn dat ze erbij mogen horen!

3. Vergroot je naamsbekendheid

Bedenk eens waar een simpel kantoorartikel zoals een pen zoal kan komen… En bedenk dan dat deze pen is bedrukt met jouw logo! Bezoekers van jouw kantoor die een pen meenemen zullen deze bij andere klanten en relaties gebruiken en zo zal ook hun oog weer vallen op jullie bedrijf. Of een werknemer neemt de pennen mee naar huis, zijn vrouw en kinderen stoppen deze in hun tas en gebruiken ze op hun werk of school. Zo verspreid jouw bedrijfslogo zich met een kleine investering vliegensvlug over allerlei potentiële klanten. Dat is nog eens effectieve marketing!

Wil jij nog meer tips om de naamsbekendheid van jouw onderneming te vergroten? Lees dan ook dit artikel: Meer naamsbekendheid creëren? Met deze 6 tips helpen we je op weg