Een accuboormachine is een onmisbaar stuk gereedschap. Het zal je daarom ook niet verbazen dat zo’n boormachine het meest gebruikte elektrische gereedschap is. Dit is voornamelijk te danken aan de veelzijdigheid van de accuboormachine. Hierdoor kan iedere klusser flexibel aan het werk gaan. Geen gedoe met snoeren of schroevendraaiers. De Bosch accuboormachine werkt met je mee en zorgt dat de klus binnen de kortste keren geklaard is.

Snel en soepel met een accuboormachine

Zoals je wel weet wordt een accuboormachine aangedreven door een accu. De elektrische energie maakt het mogelijk dat de machine ingezet kan worden als een lichte boormachine, maar ook als een schroevendraaier. Dankzij de mogelijkheid om er verschillende schroefbitjes in te plaatsen kan je gemakkelijk allerlei schroeven ermee vastmaken. Hierdoor hoef je niet zware koffers met allerlei schroevendraaiers rond te slepen. De koffer van de Boormachine met de schroefbitjes is genoeg.

Afstelbare koppel

Daarnaast zijn accuboormachines over het algemeen uitgerust met een kop waarin een bithouder gevestigd kan worden. Hierdoor hoef je geen extra gereedschap mee te nemen om een schroefbit te plaatsen. Achter de kop van de machine zit namelijk een afstelbare slipkoppeling. Dankzij de cijfertjes die erop staan kan je ook instellen met hoeveel kracht een schroef ingedraaid zal worden.

Ga je de accuboormachine op regelmatige basis gebruiken als boormachine? Dan is het ook mogelijk om de slipkoppeling zo in te stellen dat er geen sprake zal zijn van slippen. Over het algemeen wordt dit aangegeven aan de hand van het symbool van een spiraalboortje. Hierdoor kan je gemakkelijk de afstellingen van de machine aanpassen aan je huidige klus.

Geen snoeren, maar wel accu’s

Naast de afstelbaarheid van de accuboormachine heeft deze machine nog een groot voordeel. Dankzij de accu kan jij binnen een mum van tijd aan de slag. Vaak is het wel de regel dat hoe hoger het vermogen is van de accu, hoe langer je ermee kunt werken. Gelukkig maken de meeste boormachines gebruik van een lithium-accu. Deze accu’s laden namelijk ontzettend snel op. Bovendien heeft het aantal keer dat de accu moet worden opgeladen geen negatieve gevolgen voor de levensduur.

Bijna overal geschikt voor

Elke ervaren klusser weet dat een accuboormachine in veel situaties van pas komt. Dankzij de flexibiliteit van de machine is die geschikt voor bijna elke uitdaging. Alleen kunnen de meeste varianten van deze machine niet in steen boren. Daarentegen kan je de accuboormachine wel gebruiken voor licht installatie werk, service werkzaamheden en om te boren in hout, kunststof en metaal. Kortom, een echte alleskunner!