Twintig jaar geleden had heus niet ieder huis een eigen televisie. Laat staan dat iedereen rond liep met een eigen mobiele telefoon. We kunnen nu niet meer dramatisch de hoorn op de haak gooien maar die technologie brengt ook een hoop praktisch comfort met zich mee. Een werkveld wat ook altijd op zoek is naar nieuwe breinen is de wereld van de ICT. Technologie heeft wat dat betreft een hoop banen ontwikkelt en blijft dat ook tot op de dag van vandaag doen. Maar door die snelle verandering moet iedereen wel ‘up-to-date’ blijven. Dan kan het helpen om een extra cursus of scholing te doen wanneer je werkt in de ICT.

Persoonlijk gewin

De wereld van de ICT richt zich over het algemeen niet op het uitleggen aan oude omaatjes hoe hun laptop werkt. Nee, veel bedrijven houden zich meer bezig met projecten op grotere schaal. Toch wil je je als ICT werker op den duur niet gaan voelen als dat oude omaatje. Jij wilt ook mee kunnen praten over de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Dan kan het een uitkomst zijn om een ITIL training te doen. Hiermee doe je namelijk een hoop kennis op binnen jouw werkveld en op het gebied van interactie met de klant. Het gaat immers om service en die moet je kunnen leveren. Na afronding van de cursus krijg je een officieel certificaat en kan je dus aantonen dat je kennis hebt opgedaan. Zo’n cursus is dan vaak ook een goede stapsteen voor de verdere carrière groei.

Van werkgever tot werknemer

Maar ook als werkgever kan het een enorm goede investering zijn voor het bedrijf als er vanuit de organisatie ITIL trainingen vergoed worden. Je plukt er later immers de vruchten van. Zo blijft niet één persoon maar een hele afdeling ‘up-to-date’. Voor nu kan de ITIL training ook alleen door de werkgever worden aangeschaft maar het is aan die om te bepalen voor wie het is. Daarnaast kan de werknemer de werkgever natuurlijk wijzen op de voordelen van de extra cursus.
Leren doen we ons hele leven. En in de tijd waar wij in leven, waarin er zoveel verandert, is het belangrijk om hier actief mee bezig te blijven. Op je eigen tempo mét ondersteuning. Het is een stukje persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling voor het bedrijf. Beter kan toch eigenlijk niet? Kies voor een ITIL training.