Horecaondernemers, ze hebben het soms zwaar maar ze dragen bij aan de cultuur van een dorp, stad of zelfs land. De horeca is één van de grote kurken waarop toerisme drijft. Toch willen we steeds beter en meer, de horeca is immers een dynamische wereld waarin geen dag hetzelfde is. Enkele tips om met je tijd mee te gaan.

Social media: gebruik humor

Alle horeca zijn min of meer gedwongen om social media bij te houden. Dit is al een hele klus op zich. Toch moet je het niet te serieus nemen en zeker niet zien als je belangrijkste promotie, dat is namelijk je product. Je café, restaurant of andersoortige onderneming moet voor zichzelf spreken en daar veranderen data en likes weinig aan. Wel kun je gebruik maken van facebook en Instagram door op een humorvolle manier te communiceren met volgers. Op deze kanalen zit niemand te wachten op posts als 'kom dit proeven!' en 'we zijn weer open!'. Ja, natuurlijk ben je open. Zoek het meer in de creatieve en visuele sfeer. Filmpjes en foto's. Desnoods speel je in op de actualiteit. Humor zal u redden, is een bekende wijsheid.

Hou je apparatuur up-to-date

In de Horecawebstore zal het je duizelen van de moderne keukenapparatuur en andere horecabenodigdheden. Deze is vaak duurzamer, handiger en gebruiksvriendelijker. In een wereld waarin alles steeds verandert hoef je echt niet overal achteraan te lopen, maar op de lange termijn is bijvoorbeeld een koeling die minder stroom vreet een welkome investering. En zeker wanneer je een open keuken hebt, is het zaak dat alles er nieuw, fris en schoon uitziet.

Doe eens gek met de inrichting

Het interieur van je pand is je visitekaartje, dus denk goed na over je volgende metamorfose. Die hoeft niet per se duur te zijn. De Horecawebstore heeft een zeer ruim aanbod en zal je de nodige inspiratie geven! Zo zijn er diverse vitrines waarin je lekkernijen kunt tentoonstellen zonder dat ze hoeven te bederven. Verder is het vooral zaak om een beetje origineel uit de hoek te komen, neem dus geen decoraties die iedereen al heeft. Oude snijplanken beschrijven met vaste gerechten: het is weer eens wat anders dan al die eeuwige krijtbordjes. Tenslotte is het ook aardig om eens na te denken over de werkkleding van je personeel. Succes in ieder geval!