Is de vloer in je kantoor toe aan vernieuwing? Bij het uitkiezen van een nieuwe kantoorvloer moet je rekening houden met bepaalde zaken. Zo draagt de vloer bij aan de uitstraling aan de medewerkers maar ook aan bezoekers. Een gietvloer kan een goede optie zijn voor je kantoor. Lees verder en ontdek welke voordelen een gietvloer voor je kantoor heeft.

Wat is nou eigenlijk een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer dat naadloos wordt aangebracht. De vloer is gemaakt op basis van kunststofharsen en wordt in meerdere lagen aangebracht. Een voordeel is dat je een gietvloer vaak over elke bestaande vloer kan aanbrengen. Je hoeft de oude kantoorvloer in veel gevallen niet eerst te verwijderen. Zolang de oude vloer maar vast en droog ligt, kan het dienen als ondergrond.

De voordelen van een gietvloer

Als je kiest voor een gietvloer, geniet je van verschillende voordelen. Een gietvloer ziet er strak en modern uit op het kantoor. Omdat de gietvloer naadloos is, maak je het gemakkelijk schoon en is het dus goed te onderhouden. Een gietvloer in je kantoor is stofvrij en slijtvast en erg comfortabel. Bureaustoelen met wieltjes rollen er naadloos overheen. Je kan de vloer uitkiezen in elke gewenste kleur. Zo kan je kiezen voor een grijze kleur om een industriële look te creëren. Maar ook als je juist wil kiezen voor een opvallende kleur, is dat mogelijk. Wist je dat je zelfs het logo van je bedrijf kan verwerken in een gietvloer? Zo maak je de vloer extra persoonlijk en past het gegarandeerd bij je bedrijf.

De verschillende soorten gietvloeren

Als je kiest voor een gietvloer, dan kan je kizen uit verschillende soorten. De volgende soorten gietvloeren zijn voldoen aan de strenge eisen en zijn dus geschikt voor je kantoor:

Acrylaatvloer

Een acrylaatgietvloer is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen. Deze gietvloer is volledig antislip en wordt vaak gebruikt in ruimtes zoals bakkerijen, keukens, balkons, galerijen en opslagplaatsen. Het fijne van een acrylaatgietvloer is dat de vloer na 2 uur al volledig te belasten is. Zo kan je snel weer gebruik maken van je kantoorruimte.

Epoxyvloer

Een epoxyvloer is gemaakt van een harde kunststof die erg geschikt is voor industriële ruimtes. Een epoxyvloer kan je op verschillende manieren afwerken en zo veel verschillende effecten creëren. Als je je bedrijfslogo wil verwerken in je gietvloer, kiest de slimme ondernemer voor de epoxy kunststof.

Troffelvloer

Een troffelvloer is een sterke gietvloer die een moderne en industriële uitstraling geeft aan je ruimte. Wil je graag vloerverwarming installeren? Dan is de troffelvloer de beste keuze voor je kantoor.