Wanneer je last hebt van gehoorproblemen, kan dit natuurlijk ontzettend vervelend zijn. Het kan zelfs zo vervelend zijn dat het iemand remt in zijn dagelijkse taken en zelfs tijdens zijn werkzaamheden op het werk. Om deze problemen tegen te gaan, kan iemand baat hebben bij een hoortoestel.

Hoortoestel

Wanneer iemand last heeft van gehoorproblemen, gaat hij lang bij een audicien. Dit is een opgeleid persoon die precies weet hoe hij vast kan stellen of er sprake is van gehoorproblemen en hoe ernstig deze zijn. Dat doet de audicien door een gehoortest uit te voeren. Dit is een test waarbij hij met verschillende instrumenten probeert vast te stellen op welk niveau iemand zijn gehoor zich bevindt en wat hij hier eventueel aan zou kunnen doen. Een van de hulpmiddelen die iemand kan inschakelen is een hoortoestel. Dat is een apparaat wat rond het oor wordt geplaatst om te assisteren bij het gehoor.

Verschillende apparaten.

Iemand met hoorproblemen kan kiezen voor een hoorapparaat met verschillende aspecten. Welke aspecten hij kiest, heeft natuurlijk te maken met zijn dagelijkse bezigheden. Zo kan iemand kiezen voor een algemeen model. Bij een algemeen model kan het apparaat vaak harder en zachter gezet worden. Er zijn ook modellen waarbij iemand verschillende technische functies erbij krijgt. Zo kan het apparaat bijvoorbeeld aangesloten worden op een telefoon. Op die manier kan iemand gewoon telefonisch contact hebben wanneer dit wordt vereist door bijvoorbeeld werkzaamheden. Ook kan iemand zijn hoorapparaat instellen zodat deze verbinding maakt met een tv. Op die manier hoort hij de tv door het apparaat. En op die manier zijn er nog een hoop aantal functies die wel of niet op een apparaat kunnen zetten. Welk apparaat iemand kiest is afhankelijk van welke functies iemand als vereiste ziet. Ook heeft het te maken met de dagelijkse werkzaamheden die iemand heeft.

kosten

Het kan daarnaast ook te maken hebben met de verzekering die iemand heeft en welke kosten hij wil maken. Een hoorapparaat wordt bij een basisverzekering voor 25 procent vergoed. De overige kosten moet iemand zelf betalen in de vorm van eigen bijdrage. Wanneer iemand aanvullende verzekerd is, kan hij verzekerd zijn voor deze eigen bijdrage. Dat kan een hoop geld schelen. Het is natuurlijk niet bij elke verzekering hetzelfde en daarom is het belangrijk om eerst goed te informeren bij de verzekeraar wat er vergoed wordt in het pakket van die gene.