Iedereen kent Nokia natuurlijk van de oudere mobieltjes die onverwoestbaar waren. Zelfs nadat de telefoons uit de handel zijn gegaan, zijn ze nog steeds een legende in de wereld van de mobiele telefonie, maar wist je dat Nokia nog steeds telefoons maakt en dat deze nog steeds heel goed zijn? In deze tekst gaan we kijken naar Nokia Smartphone en wat de voordelen zijn van deze telefoons.

Nokia

Nokia is een Finse fabrikant van smartphones die verkocht worden over de hele wereld. Nokia is zelfs een van de telefoonverkopers geweest die jaarlijks de meeste telefoons verkocht. Iedereen die al langer over een mobiele telefoon beschikt, heeft waarschijnlijk ooit een van de bekende telefoons van Nokia in zijn bezit gehad. De oudere modellen van Nokia waren vooral bekend om hun stevigheid. Je kon ze laten vallen zonder dat er iets met het toestel aan de hand was. Het bekendste toestel van Nokia is nog steeds de Nokia 3310. Ondanks dat de Nokia 3310 geen smartphone is, worden er nog steeds Nokia’s verkocht.

Nokia smartphone

Het bedrijf gaat namelijk gewoon mee met zijn tijd en heeft daardoor tegenwoordig ook gewoon smartphones op de markt gebracht. En dat heeft Nokia op een slimme manier gedaan. Zij hebben namelijk een smartphone uitgebracht voor verschillende prijsklassen. Mensen met een minder groot budget kunnen op die manier alsnog een goedkopere, maar alsnog goede, smartphone bezitten. Mocht je toch meer features willen dan kun je er altijd nog zelf voor kiezen om een duurder toestel te kiezen. Een voordeel aan Nokia smartphones is dus dat deze telefoons in elke prijsklasse verkrijgbaar zijn. Wat je sowieso altijd krijgt bij een Nokia toestel, is een gewoon toestel zonder al te veel gekheid.

Android

Een ander voordeel aan een Nokia telefoon heeft te maken met de updates. Zo rolt Nokia updates van Android veel sneller uit dan andere Android telefoons. Dat heeft te maken met het feit dat Nokia een simpelere skin gebruikt voor Android dan andere telefoons die ook het zelfde besturingssysteem gebruiken. Doordat Nokia het simpeler houdt, kunnen zij veel eerder de nieuwe versie van Android uitrollen.

Tot slot

Mocht je dus een toestel zorgen dat niet al te veel gekheid met zich mee brengt, maar wel goed doet wat hij zou moeten doen? Dan is een Nokia smartphone absoluut een aanrader. Naast dat Nokia zorgt voor snelle updates, heb je ook nog eens een telefoon die verkrijgbaar is voor alle doelgroepen qua prijs die zoeken naar een Nokia smartphone.