Draag je een hoortoestel of ga je een hoortoestel dragen? Dan is een audicien aan huis natuurlijk een uitkomst. Je hebt dan immers geen gedoe meer met files of met het openbaar vervoer. Ook hoef je niet meer in een wachtrij te staan. Je wordt bezocht door een gediplomeerde audicien. Hij beschikt over dezelfde apparatuur als in een normale vestiging. De audicien kan jouw hoortoestel dus bij jou thuis afstellen. Is het hoortoestel goed afgesteld? Dan kun je het hoortoestel direct uitproberen in een voor jou vertrouwde omgeving.

Een audicien aan huis door heel Nederland

Ook jij kunt gebruikmaken van een audicien aan huis, want deze audicien komt aan huis door héél Nederland. Er kan thuis een gehoortest worden. Uiteraard geeft een audicien ook een professioneel advies. Hij kan aan huis hoortoestellen aanpassen. Dat is geheel vrijblijvend. Er is een proefperiode van 60 dagen. Het is mogelijk om een hoortoestel online aan te passen. Heb je een hoortoestel gekocht. Op een hoortoestel wordt 5 jaar volledige garantie gegeven.

Het kennismakingsgesprek met de audicien

Besluit je om gebruik te maken van een audicien aan huis? Dan kun je hem bellen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Thuis wordt een hoortest gedaan. Je vertelt de audicien wat je wensen en eisen zijn. Op basis van jouw restgehoor en jouw wensen geeft de audicien jou een advies. Uiteraard verstrekt hij ook informatie over de kosten en de eventuele vergoedingsmogelijkheden voor een hoortoestel. De audicien zal na zijn bezoek op zoek gaan naar een  hoortoestel dat past bij jouw wensen en eisen.

Een onzichtbaar gehoorapparaat

Wil je niet dat andere mensen zien dat je een gehoorapparaat hebt?. Er kan dan een klein gehoorapparaat in het oor worden geplaatst. Dit kleine gehoorapparaat is  praktisch onzichtbaar omdat het volledig in het kanaal wordt geplaatst. Op dit kleine gehoorapparaat is doorgaans geen ruimte voor een schakelaar. De instellingen van het op maat gemaakte gehoortoestel in het oor kunnen met behulp van een app worden aangepast. 

Het uitproberen van een hoortoestel

Voordat je een hoortoestel koopt krijg je een testperiode. In die periode kun je dan kijken of het hoortoestel goed bij jou past en goed functioneert in de voor jou belangrijke luistersituaties. Heb je pas een hoortoestel? Dan moeten jouw hersenen leren om nieuwe geluiden te verwerken. Dat kunnen ze doen tijdens de testperiode.