Een fiets is echt onmisbaar in Nederland. Er zijn zoveel herinneringen die gemaakt worden op de fiets. Fietsen is een goede manier om tevens aan lichaamsbeweging te doen, nieuwe plaatsen te verkennen en geen ecologische voetafdruk achter te laten. Het selecteren van een goede fiets is belangrijk en kan lastig zijn. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van damesfietsen en worden verschillende soorten damesfietsen besproken.

Verschil tussen fietsen voor de man en vrouw

Misschien vraag je jezelf wel af of het echt nodig is om een speciale fiets voor vrouwen te kopen. Het antwoord daarop is natuurlijk altijd nog jouw eigen keuze, maar het valt wel aan te raden. Dat komt omdat er verschillende verschillen zijn tussen mannen en vrouwenfietsen. Het eerste verschil is de grootte. Damesfietsen zijn er in kleinere maten in vergelijking met herenfietsen. Het frame kan hetzelfde zijn als dat van een herenfiets, maar er is meestal ook een kleiner formaat. Ten tweede is het stuur anders. Omdat vrouwen doorgaans smallere schouders hebben in vergelijking met mannen hebben damesfietsen vaak een smaller stuur. Ten derde is ook het zadel anders. Meestal hebben vrouwen bredere zitbeenderen en daarom hebben ze ook bredere zadels nodig. Maar uiteindelijk is natuurlijk fietsen een heel persoonlijke ervaring. Als je je comfortabeler voelt op een herenfiets dan moet je dat zeker blijven doen of gaan doen. Als je niet zeker weet wat voor fiets je wil kopen is het verstandig om verschillende modellen uit te proberen.

Soorten damesfietsen

Als je een fiets gaat kopen zal je versteld staan van de enorme variëteit die er is. Er zijn verschillende fietsen voor dames: transportfiets dames, dames mountainbike, elektrische damesfietsen en oma fietsen. Het is verstandig om op het internet verdere research te doen naar de types om te kijken welke soort damesfiets het beste bij je wensen past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een damesfiets

Elke fiets bestaat uit veel verschillende componenten, en elk ervan is essentieel om het comfort van de berijder te garanderen. Hier zijn enkele dingen waar je op kan letten. Als eerste de grootte. Kijk goed welke framemaat je nodig hebt. Ten tweede het stuur. Kijk goed wat de afstand tussen het zadel en het stuur is. Met de juiste afstand zorg je ervoor dat je comfortabeler fietst. Ten derde versnellingen. Met versnellingen kan je gemakkelijker fietsen in uitdagende landschappen. Een hoog aantal versnellingen maakt het fietsen makkelijker. Tot slot zijn ook nog de soorten remmen belangrijk. Kijk wat jij prettig vindt. Je hebt velgremmen, schijfremmen en trommelremmen.