Export naar Frankrijk bied vele mogelijkheden. Er zijn veel verschillende producten die in Frankrijk hun weg goed vinden. Het is niet heel erg ver weg, zodat reiskosten laag blijven ten opzichte van de gebieden die over de zee bereikt moeten worden.

Het mooie, grote land is voorzien van een goede infrastructuur. Over de weg, rails of door de lucht, op vele manieren kunnen we er naartoe. Ons exportpotentieel naar Frankrijk is groot en het kan zeker nog groeien. Zo is bijvoorbeeld de Nederlandse kaas wereldberoemd. En ook deze, wordt in Frankrijk zeker veel gegeten. Maar er is absoluut meer aanbod dan alleen kaas. De afzetmarkt voor producten van verschillende aard is enorm, want Frankrijk is niet alleen maar groot, er wonen ook veel mensen, wat goede groeikansen kan opleveren. Vele exporteurs hebben hun weg al gevonden en maken het voor andere ondernemers makkelijker om ook de zaken te ontwikkelen en internationaal uit te breiden.

Zakelijk de grens over

Er valt heel wat te exporteren naar Frankrijk, waarin IBD advies geeft. Neem bijvoorbeeld de kenniseconomie. Of het nu over computerkennis, veeteelt of over dijken bouwen gaat, er wordt heel wat kennis zakelijk de grens overgedragen. Groenten, sierbloemen, vliegtuigonderdelen, vlees, zuivel, metaal en metalen producten, medicinale en farmaceutische producten en onder andere aardgas zijn maar enkele voorbeelden. Er worden veel producten geproduceerd die het exportpotentieel naar Frankrijk groot maken.

Dankzij de EU wetten en regelgeving is het een stuk makkelijker zaken doen dan met de niet-EU landen. Er kunnen wel verschillen tussen de bepaalde regelgevingen zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot etikettering, verpakkingsvoorschriften van producten en registratie daarvan. Maar alles valt uit te zoeken en overzichtelijk te krijgen. Dankzij onze communicatieve vaardigheden is ons exportpotentieel groot. Het leren van een andere taal en zakelijke- en culturele-omgangsvormen gaat ons goed af. Het zijn voorwaarden om mondiaal goed mee te kunnen komen met de wereldhandel.

Vele handen maken licht werk

Er is heel wat begeleiding te vinden en te krijgen wanneer het over internationaal zakendoen gaat. Online is er een zeer groot aanbod. Exporteurs, agenten, tolken en overheden bieden informatie en hulp aan om het internationale zakendoen verder te laten ontwikkelen. Vele handleidingen, boeken, magazines en sites online bieden een overdaad aan relevante informatie. Belastingen en logistieke aangelegenheden kunnen onoverzichtelijk zijn, en vergissingen kunnen zo zijn gemaakt. Daarom kan een expert behoeden voor onverwachte, onaangename zaken.

Duurzaam en groen

De natuurlijke energiebronnen zoals wind, zon en waterkracht krijgen steeds en meer de aandacht. Ook de Franse overheid kiest ervoor dat energiebesparing op vele fronten prioriteit heeft. Vrachtwagens, auto’s en vliegtuigen worden uitgerust met betere motoren en zo worden brandstoffen telkens verbeterd. De groene kant van Frankrijk gaat steeds verder ontwikkeld worden wat goed is, voor de groei van het ecologisch verantwoord exportpotentieel naar Frankrijk toe. De kennis van windenergie en de vliegtuigindustrie dragen hier bijvoorbeeld aan bij.

Qua exportpotentieel naar Frankrijk toe ontbreekt het ons zeker niet. Vele innovaties en producten vinden hun groeiende weg.