Heb je een bedrijf welke gespecialiseerd is in het oogsten van aardappelen, wortelen en uien? Dan is een Van Trier stortbunker een ideaal hulpmiddel om deze te beladen. Het werken van met een dergelijke stortbunker brengt een aantal voordelen met zich mee. Deze vertellen we in dit artikel.

Direct beladen van vrachtwagens met een stortbunker

De stortbunker bestaat uit een brede doorvoerband met een regelbare snelheid. Hierdoor kan de oogst zeer gedoseerd worden afgegeven. Daarnaast beschikken de stortbunkers tevens over een reiniger. Hierdoor kan de oogst op een goede manier worden behandeld.  De stortbunker wordt teven regelmatig ingezet met een transportband. Hierdoor kunnen de vrachtwagens direct worden beladen. 

Huren of kopen van een stortbunker of stortbak 

Het oogsten van aardappelen zit vast aan het seizoen. Dit zal ook bij vele andere producten gelden. Hierdoor is het niet altijd even interessant om een stortbunker te kopen. Wanneer je deze stortbunker maar voor een korte periode in het jaar kan gebruiken is het kopen van een stortbunker niet interessant. In dat geval is het interessanter om op zoek te gaan naar een verhuurbedrijf in dergelijke machines. Dan is het vaak mogelijk om een stortbunker per week te huren. Bij een langere periode zul je uiteraard korting krijgen op de volledige huurprijs van de stortbunker.

Nieuwe of gebruikte stortbunkers inzetten?

Heb je niet het nieuwste van het nieuwste nodig voor het transporteren van je oogst. Dan kun je ook kijken naar gebruikte stortbunkers. Bij het huren van stortbunkers heb je uiteraard direct te maken met gebruikte machines. Wanneer je ervoor kiest er een te kopen dan kan het juist interessant zijn een tweedehands stortbunker te kopen. 

Laat je adviseren door eens specialist 

Weet je nog niet precies wat het beste is voor jouw situatie. Dan kun je ook contact opnemen met een specialist in landbouwmachines en mobiele transportbanden zoals Van Trier. Zij kunnen gepast advies geven voor elke situatie.