Ik kan het me haast niet meer voorstellen, maar het zou zomaar kunnen zijn dat je nog met papier werkt. Met het maken van papieren lijsten en schema’s. Ik kan niet anders zeggen dan dat je in dat geval behoorlijk achterloopt. Tegenwoordig maken we gewoon gebruik van een dataterminal om data te verzamelen. Met name voor de productiviteit in een magazijn is een dergelijk apparaat zeer geschikt. Vandaag in mijn blog vertel ik er alles over.

Een data terminal kopen

Er zijn erg veel verschillende varianten op de markt te vinden. Vaak worden ze in grote hoeveelheid aangeschaft, omdat ze bedoeld zijn voor productiewerk registratie. Een data terminal is een mobiele device die je in tablet of handheld vorm kunt kopen. Het communiceert met een computer, zodat je snel en eenvoudig opdrachten kunt doorgeven. Het grote voordeel is natuurlijk papierloze orderverwerking maar ook andere fleibele toepassingen zijn mogelijk dankzij de inbouw van verschillende interfaces, de bediening met touchscreen of fronttoetsen. Het inbouwen van business intelligence zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen eenvoudig kunt integreren in een terminal. Bij het kopen van dit apparaat moet je dus letten op de functionaliteiten van het apparaat en natuurlijk is het belangrijk dat het past bij wat er gedaan mee moet worden.

 

Business Intelligence

 

Business Intelligence (BI) houdt in dat er dankzij data warehousing en het gebruik van terminals de systemen van je bedrijf eenvoudig in het apparaat verwerkt kunnen worden. Met de data kunnen gemakkelijk verbanden gelegd worden, trends gezien worden en ontwikkeld en andere ontwikkelingen eenvoudig volgen. BI is helemaal niet meer duur en moeilijk, ook veel kleine bedrijven maken hier al gebruik van.

 

Het gebruik van een terminal

 

Doordat de terminals draagbaar zijn en dus eenvoudig mee te nemen worden ze veel gebruikt in opslagruimtes, warenhuizen en andere logistieke operaties. Voor voorraadbeheer, voertuig montage, routebeheer is een terminal uitstekend geschikt, maar er zijn natuurlijk nog een tal van applicaties die mogelijk zijn. De meeste terminals zijn gewoon beschikbaar met draadloze netwerkmogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat er via de verschillende terminals ook eenvoudig gecommuniceerd kan worden.