Data anno 2019

De huidige ondernemer moet een eindeloze kennis hebben. Niet alleen van zijn eigen product, maar ook van alle zaken daaromheen. Dat betekent niet alleen financiële zaken, maar ook zaken die te maken hebben met de afhandeling van data. Dit wordt steeds belangrijker, data is immers kennis en kennis is immers macht. Door te weten hoe je met data om kan gaan kan je je bedrijf veel sneller laten groeien. Het begint vaak met kleine beetjes gegevens: hoeveel mensen zijn er op mijn site geweest? Maar ook omgekeerd: hoeveel mensen hebben mijn site weer verlaten zonder hetgeen te hebben gedaan wat ik voor ogen had? Je kan je strategie moeilijk aanpassen als je niet weet waar de crux zit. Klinkt logisch, maar veel bedrijven hebben daar toch moeite mee. Goed begrip van data kan je daar bij helpen.

Inzetten van data

Big Data wordt, letterlijk, steeds groter. Big data zijn datasets die te groot zijn om in een gewone opslag te bewaren en deze data groeit exponentieel. Hoe groot dit kan worden is dus letterlijk niet meer voor te stellen. Bedenk even hoeveel informatie dit kan bevatten, en hoeveel onderzoek je kan doen met deze informatie om bepaalde vraagstukken op te kunnen lossen! Hiervoor zal je echter wel handig moeten zijn en enige kennis over data en analytisch onderzoek is verreist. Heb je dit al? Geweldig! Dan kan je in principe stoppen met lezen en wens ik je veel succes met je ondernemerschap. Heb je dit niet? Geen paniek, je bent niet de enige! Het is lastig en aangezien de kennis steeds verandert kan het moeilijk zijn om de expert te worden. Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing mogelijk: maak gebruik van Enterprise content management / ECM. Deze oplossing helpt met het dichten van de kloof tussen context en content door alle beschikbare info toe te passen en zo je bedrijf zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten.

Specifieke hulp

Dit is een vrij brede en generalistische oplossing voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van data. Sommige bedrijven gebruiken echter specifieke softwareprogramma’s, en hiervoor wil je natuurlijk een specifieke expert inzetten. Ook daarvoor heb ik, ervan uitgaande dat je deze expertise niet zelf in huis hebt, een mogelijke oplossing gevonden. De aanbieders van ECM bieden namelijk ook experts aan op dit gebied voor bedrijven die gebruik maken van het softwareprogramma SAP. Zo kunnen ze je ondersteunen op het gebied van SAP Business Intelligence en je helpen met het verwerken van (big) data binnen de huidige wet- en regelgeving. Dan kan jij je optimaal focussen op de groei van het bedrijf en je ondernemerschap. Scheelt toch een hoop gedoe.