Als ondernemer ben jij hoogstwaarschijnlijk gefocust op het maken van winst. Je haalt zo veel mogelijk klanten zo snel mogelijk binnen om de omzetdoelen te realiseren. Als je niet oplet, dan krijg je al gauw last van tunnelvisie. Soms is het goed om even een stap terug te doen en te kijken naar het grote plaatje. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de werkruimte? Wat voor uitstraling geeft jouw bedrijf als er een potentiƫle klant of zakenpartner over de vloer komt? Misschien is het hoog tijd dat de werkruimte even een opfrisbeurt krijgt. Naarmate een bedrijf groeit en successen boekt, worden dit soort aspecten vergeten. Daarom geef ik je vandaag puur ondernemen tips voor een opfrisbeurt van de werkruimte!

#1 Kritisch zijn over muren en vloeren

Wanneer een ruimte er in de basis netjes uitziet, dan is het heel eenvoudig om tussendoor het een en ander te vervangen. Daarbij geldt dus wel de voorwaarde dat onder andere de muren en vloeren goed zijn. Mijn eerste tip is om kritisch te zijn over de muren en vloeren van de ruimtes. Ligt er bij jou nog hoogpolig tapijt in de werkruimte? Zijn de muren inmiddels zo verkleurd dat de originele kleur heel anders was? Dan is het hoog tijd voor een opfrisbeurt. Persoonlijk kan ik je aanraden om de muren te laten stucen door een vakman. Je hebt namelijk veel minder omkijken naar gestucte muren. Daarnaast adviseer ik altijd een vorm van laminaat of PVC als vloerbedekking.

#2 Het belang van goede spullen

Is de basis in orde? Dan is het tijd voor mijn tweede tip: het belang van goede spullen. Wanneer je een kantoor runt, dan zijn bijvoorbeeld goede bureaustoelen en bureaus van groot belang. Op de lange termijn kunnen slechte stoelen namelijk tot allerlei gezondheidsklachten leiden. Daar krijg jij als bedrijfseigenaar dan weer mee te maken als iemand uitgeschakeld is. Daarom wil ik je meegeven dat een kleine investering in goede stoelen en bureaus geen overbodige luxe is. Overweeg bijvoorbeeld zit-sta bureaus!

#3 Planten zijn onmisbaar

Ten slotte wil ik het even hebben over de cruciale rol van de aanwezigheid van planten. Niet alleen voegen planten wat sfeer toe aan een anders kaal kantoor. Daarnaast zorgt het ook voor een beetje leven in de brouwerij. Niet alleen produceren planten zuurstof, de groene kleur brengt een beetje pure natuur naar binnen. Daarom zijn planten naar mijn mening onmisbaar in iedere werkruimte!