Als ondernemer wil je natuurlijk zo min mogelijk zorgen. Ongedierte problemen horen daar natuurlijk ook bij. Helaas kan elke onderneming toch te maken krijgen met ongedierteplagen. Kabels, bureaus en voorraden kunnen beschadigd worden en je loopt het risico op gezondheidsklachten van werknemers of klanten. Het beste is daarom om maatregelen te treffen, zodat je ongedierte weet te voorkomen. Hierbij geldt de uitspraak voorkomen is beter dan genezen. Het zijn een paar kleine maatregelen waarmee je jouw bedrijf problemen en natuurlijk ook kosten bespaard. Met deze tips hoeft er geen lokale ongediertebestrijder in Amsterdam langs te komen! Dat is wel zo prettig.

Laat geen afval rondslingeren

Ongedierte als vliegen, ratten en duiven komen af op de geur van bedorven eten, lege voedsel verpakkingen en ander afval. Zorg er daarom voor dat al het vuilnis is afgesloten en dat er geen lege voedselverpakkingen rondslingeren. Daarnaast is het belangrijk dat de vuilniszakken regelmatig worden vervangen zodat de geur minder sterk aanwezig zal zijn. Huur een schoonmaakster in en communiceer met je werknemers over het vuilnis beleid. Zo zorg je met zijn allen voor schone, ongediertevrije werkplekken.

Geen kruimels

Zoals we allemaal wel weten komen muizen, kakkerlakken en ander ongedierte af op kruimels. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kruimels op de werkvloer liggen moet je met de werknemers afspreken dat ze alleen op een bepaalde plek mogen eten. Als iemand even snel aan zijn of haar bureau eet, zal diegene onbedoeld kruimels achter laten en deze misschien niet opruimen. Voor je het weet komen daar beestjes op af! Spreek daarom af bijvoorbeeld alleen in de kantine te eten en maak deze ruimte regelmatig schoon door bijvoorbeeld een schoonmaker in te huren. Dat scheelt jou weer werk!

Dicht alle kieren en gaten

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar alle soorten ongedierte weten altijd wel een weg naar binnen te vinden via allerlei gaten en kieren. Zorg er daarom voor dat alle mogelijke openingen goed dicht zitten zodat jij het ongedierte de baas kunt zijn. Denk daarbij ook aan het dak en de spouwmuur.

Inspectie

Vermoed je ongedierte in jouw bedrijfspand, maar weet je niet zo goed om welk soort ongedierte het gaat? Of wil je gewoon even checken of het bedrijf wel ongediertevrij is? Dat kan bij de lokale ongediertebestrijder in Amsterdam. Hij komt periodiek langs om te inspecteren of je te maken hebt met een bepaald soort ongedierte. Als dit het geval is, kan hij meteen ingrijpen zodat jij het ongedierte de baas kunt zijn.