Een verstopt toilet is erg vervelend, het komt altijd verkeerd uit en heeft veel invloed op je dagelijks leven. Een verstopt toilet kan verschillende oorzaken hebben en deze zullen dan ook besproken worden in dit artikel, met passende oplossingen. Heb je een acuut probleem? Wacht dan niet langer, je kunt dan het beste Ontstoppingsbedrijf Woerden inschakelen.

Verkeerd gebruik toilet

Een veel voorkomend probleem is het gebruik van dik toiletpapier, dit kan vast blijven zitten in de leidingen, net als vochtige toiletdoekjes, maandverband en tampons. Dit zijn zaken die je beter niet door het toilet kunt spoelen. Zeker als er al wat vuilresten achter zijn gebleven, kan bovengenoemde zorgen voor een verstopping. Het is daarom aan te raden niet voor extra dik toiletpapier te kiezen en andere zaken in de prullenbak te gooien en niet door te spoelen. Daarnaast wordt het toilet door veel mensen gebruikt om etensresten weg te spoelen, maar wanneer er grotere stukken in zitten, kan dit ook zorgen voor een verstopping. Pas dus op met wat je door het toilet spoelt, voor je het weet ontstaat er een verstopping. Het verhelpen van een verstopping door deze zaken kan mogelijk door middel van een vloeibare ontstopper, maar de kans is groot dat je het probleem hiermee niet verhelpt, er zal hoogstwaarschijnlijk een professional aan te pas moeten komen.

Ongelukje

Het is veel mensen wel eens overkomen, je spoelt het toilet door en je ziet nog net je portemonnee of telefoon wegschieten. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg voor jezelf, maar daarnaast is de kans groot dat het een verstopping veroorzaakt. Leidingen zijn niet gemaakt voor grote objecten en deze zullen dan ook al snel voor een verstopping zorgen. Ook kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld speelgoed van de kinderen in het toilet belandt. Je zult natuurlijk altijd zien dat het favoriete speelgoed van je kind zorgt voor de verstopping. Als er een object in het toilet belandt, zal er hoe dan ook een professional langs moeten komen, die kan met zijn gereedschap in de leidingen om de veroorzaker te verwijderen.

Jarenlang gebruik

Het kan ook gebeuren dat je riolering verstopt raakt, simpelweg doordat er door de jaren heen steeds wat vuil is blijven steken. Dit kan uiteindelijk leiden tot een ophoping die een verstopping veroorzaakt. Dit is moeilijk te voorkomen, wat kan helpen is regelmatig de leidingen door laten spoelen door een vakman. Dit geldt niet alleen voor het toilet, maar voor alle leidingen, wanneer je dit regelmatig doet, is de kans op vuilophopingen kleiner en heb je dus minder snel te maken met een verstopping. Vaak gaat deze verstopping geleidelijker, je merkt dat het steeds langer duurt voordat het water weggespoeld is. Als je dit merkt, kun je een vloeibare ontstopper of een combinatie van soda en azijn gebruiken om de vuilresten op te lossen. In sommige gevallen kun je een verstopping hiermee voorkomen. Anders wordt het tijd om een vakman in te schakelen!