Als rijinstructeur heb je niet alleen een enorm gevarieerde en uitdagende baan. Je hebt immers elke dag weer met andere omstandigheden te maken. Enerzijds met de personen die je in je lesauto hebt. Anderzijds met de omstandigheden op de weg. Het beroep rijinstructeur is dus alles behalve saai te noemen. Omdat omstandigheden telkens veranderen zowel op de weg als menselijk gezien is het van belang om telkens bijgeschoold te blijven. Bijscholing is niet alleen aan te raden, een lesleraar is zelfs verplicht om een WRM bijscholing te volgen. Doe je dit niet dan wordt je bevoegdheid om aspirant weg bestuurders ingetrokken. Ondanks de verplichte bijscholing weten veel instructeur niet precies wat de WRM bijscholing inhoud. Als ondernemende rijinstructeur vertel ik je er graag wat meer over! Ben jij een rijlesleraar? Dan raad ik je zeker aan om door te lezen!

Wat houdt de WRM bijscholing precies in?

Als rijinstructeur wordt jouw bevoegdheid bepaald aan de hand van je WRM-bevoegdheidspas. Op deze pas vind je ook precies tot wanneer jouw pas geldig is. Het is belangrijk dat je voor de verloopdatum zelf actie onderneemt om de bevoegdheidspas te verlengen. De verplichting die geldt voor het verlengen van je pas is zowel praktijk als theorie gericht. Voor mij klinkt het woord verplicht altijd als een heel benauwend woord. Ik zie de bijscholing dan ook liever als een manier om als ondernemer in mezelf te investeren. Wat daarbij helpt is dat je bij je theorie bijscholing kunt kiezen uit veel interessante en leerzame cursussen. Zo heb je bijvoorbeeld cursussen om om te gaan met leerlingen met faalangst of rijangst. Of de omgang met autisme en ADHD in het verkeer. Op deze manier ga jij ook een veel grotere doelgroep aanspreken. De bijscholing is dus een enorm goede investering in jezelf!

Alle ondernemers zouden in zichzelf moeten investeren

Mijn standpunt ten aanzien van het investeren in jezelf is wel duidelijk. Vanuit mijn vakgebied is het een verplichting maar ik denk dat elk ondernemend iemand in zichzelf zou moeten investeren. Of je nu werkzaam bent in de autobranche, digitale branche of reclamebranche zou daarbij ook niet moeten uitmaken. Wellicht zal deze investering je wat tijd en geld kosten. Maar uiteindelijk zal dit zich ruimschoots terugbetalen in nieuwe kennis, ervaring en inzichten. Heb ik je overtuigd naar aanleiding van mijn WRM bijscholing? Ga dan eens rondkijken in jouw eigen vakgebied om te kijken waarin jij een bijscholing kunt volgen!