Ben je bepaalde lekkernijen aan het klaarmaken waarvoor deeg is vereist? In dat geval kan het de moeite waard zijn om het aanschaffen van een rijskast te overwegen. Door gebruik te maken van een dergelijke rijskast zal je immers in de praktijk kunnen vaststellen dat de duur van het rijzen aanzienlijk wordt verkort. Bovendien is het ook nog eens zo dat het deeg op een hygiënische, afgesloten plaats klaar wordt gemaakt. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze kast niet de enige soort machine is die is gerelateerd aan de bakkerssector. Ook met name deegmengers en zogenaamde deeg opbolmachines kunnen voor heel wat verschillende (horeca)zaken het kopen zeker waard zijn.
 

1. Rijskast van welk merk kopen? 

Er zijn verschillende merken op de markt aanwezig die ervoor hebben gekozen om een rijskast uit te brengen. Enkele van de bekendste merken op dit vlak zijn echter Saro en Bartscher. Er kan worden vastgesteld dat de rijskasten van deze merken tegenwoordig zeer veelvuldig worden gebruikt in tal van professionele bakkerijen. Deze apparaten zijn niet alleen voorzien van een overzichtelijke, regelbare thermostaat, daarnaast kenmerken ze zich ook door een prima bevochtigingsfunctionaliteit. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze rijskasten in de praktijk stuk voor stuk zijn ontwikkeld voor de echte professionals. 
 

2. Wat zijn de voordelen van een rijskast kopen? 

In de praktijk zijn er heel wat mensen en horecazaken die zich afvragen waarom het aanschaffen van een rijskast nu precies interessant is. Het spreekt voor zich dat er natuurlijk een extra investering mee gepaard gaat en bovendien neemt het ook wat plaats in, in de keuken van je zaak. Toch zal je kunnen vaststellen dat het bestellen van een rijskast wel degelijk een aantal interessante voordelen met zich meebrengt. Het gaat hierbij dan ook om de voordelen zoals hieronder aangegeven: 

 

  • Het rijzen gebeurt in een hygiënische omgeving;

  • Het is mogelijk om de duur van het rijzen te beperken; 

 

Bovenstaande voordelen zorgen er niet alleen voor dat je veel sneller de lekkerste creaties kan maken, daarnaast gebeurt dit ook nog eens in de meest hygiënische omstandigheden. Wanneer je dus met andere woorden veelvuldig zaken bereid met deeg zal je kunnen vaststellen dat het aanschaffen van een rijskast absoluut een aanrader kan zijn.
 

3. Innovatieve rijskasttechnologie 

Voor menig aantal verschillende rijskasten die tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze zijn voorzien van een ongelofelijk innovatieve technologie. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van een aanzienlijke hoeveelheid inschuifposities voor de roosters. Bovendien is het ook nog eens zo dat rijskasten tegenwoordig over een veel robuuster ontwerp beschikken in vergelijking met vroeger. Bij het kopen van een bepaalde kast moet je er wel rekening mee houden dat er verschillende niet onbelangrijke aandachtspunten bestaan. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je onder meer stil zal willen blijven staan bij het vermogen waar je rijskast over beschikt. Een afdoende hoeveelheid vermogen is in de praktijk absoluut een must indien je de rijskast wenst in te zetten voor dagelijks of veelvuldig gebruik.